Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Frölundaforwarden blir borta fem månader

Frölunda kommer att få klara sig utan nyförvärvet Pathrik Westerholm – centern tvingas nämligen till operation och väntas bli borta i fem månader. – Jag trodde inte det skulle vara så illa, säger Westerholm.

Efter SM-finalen med Brynäs valde Pathrik Westerholm att, tillsammans med sin tvillingbror Ponthus att lämna Gävle och ansluta sig till Roger Rönnbergs Frölunda. Men tiden i Göteborg har fått en långt från optimal start och under första CHL-mötet med franska Gap tvingades centern att bryta matchen efter en smäll mot knät. 

Nu visar det sig att skadan är allvarligare än man trott och efter endast fyra SHL-matcher den här säsongen tvingas Pathrik Westerholm till operation.

– Pathrik opereras nu på fredag och beräknas vara tillbaka i fullt spel inom fem månader, säger Frölundas rehab-koordinator Stina Hedin på klubbens hemsida.

Centern är såklart långt från nöjd med det tunga beskedet.

– Det är givetvis tråkigt att det händer nu när säsongen äntligen dragit igång på allvar, men så är det i ishockey ibland, säger Pathrik Westerholm.

"Trodde inte det skulle vara så illa"

Skadan kom vid en närkontakt där Westerholm fick all kraft på benet och skadade sitt knä, men vid tillfället var han inte oroad.

– Det gjorde inte så ont, det var mest en obehaglig känsla. Så jag trodde inte det skulle vara så illa, utan att jag skulle komma tillbaka rätt snabbt.

Operation på fredag, vad händer sen?

– Det handlar bara om att komma tillbaka. Skadan har redan skett, så det finns inte så mycket att tänka på kring den just nu. Det är bara att sköta rehabiliteringen nu.

Hur hanterar man en långtidsskada rent mentalt?

– Jag vet inte riktigt eftersom jag inte varit med om detta tidigare, men det är bara att jobba på och se framåt. Man får se till så att skadan läker ordentligt och försöka komma tillbaka starkare, säger Pathrik Westerholm.

"Vi har en bred trupp"

Pathrik kommer få god hjälp av sin tränare Roger Rönnberg.

– Vi kommer lägga upp en plan där han får vara nära laget och fortsätta vara en del av laget. Samtidigt kommer vi göra en bra rehabplan så han är i en ännu bättre form rent fysiskt.

När det kommer till spelaravbräck och eventuella ersättare hänvisar tränare Roger Rönnberg till sportchef Fredrik Sjöström. Men samtidigt känner han sig bekväm i det laget som han har, med eller utan Pathrik.

LÄS OCKSÅ: Frölunda jagar nyförvärv efter skadan: "Kommer behöva ta in någon"

– Jag coachar det laget som jag har att tillgå. Vi har en bred trupp och vi får se till att andra spelare som kommer upp får mer istid och större roller.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.