Frölundafansens finalilska – efter CHL:s blunder

Frölundafansen fick en smärre chock när de klev ut på läktaren för att följa finalen mellan Mountfield och Frölunda. Då hade CHL placerat en bil framför fansen – något som väckte stor ilska hos fansen.
– Jag förstår dem. De har betalat massa tusen och så ställer de en bil framför, säger Frölundas säkerhetsansvarige Bertil Carlsson.

ANNONS
|

Finaldags mellan tjeckiska Mountfield och Frölunda nere i Tjeckien.

De två lagen möttes redan under gruppspelet av Champions Hockey League. Där vann Mountfield med 3-2 i Göteborg och Frölunda vann returmötet i Tjeckien med 4-3.

Nu ställdes lagen mot varandra igen.

Med tanke på att Mountfield plockade fler poäng än Frölunda på vägen mot finalen var det även tjeckerna som fick hemmaplansfördel när turneringen ska avgöras.

Då stod CHL och Mountfield för en blunder.

För när Frölundafansen klev ut på läktaren inför matchen stod det en sponsorbil framför fansen. En bil som gjorde det omöjligt att se isen.

Något som givetvis väckte stor ilska hos fansen och till en början vägrade CHL att flytta på bilen.

ANNONS

– Jag förstår dem. De slår sönder bilen annars. Betalat en massa tusen - och så ställer de en bil framför, säger Frölundas säkerhetsansvarige Bertil Carlsson.

Efter att både Bertil Carlsson och Frölundas informationsansvarig, Peter Kymmer, varit framme och pratat med fansen försökte de gemensamt att få CHL att flytta på bilen.

– Vi håller på att jobba för att kunna sänka bilen, säger Frölundas informationsansvarig Peter Kymmer.

Bilden sänktes något – men stod fortsatt framför Frölundafansen genom hela finalen – som Frölunda vann med 3-1.

LÄS MER:Frölunda vände och vann – bäst i Europa igen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS