Samuel Fagemo och Lucas Raymond är uttagna i Småkronorna.
Samuel Fagemo och Lucas Raymond är uttagna i Småkronorna.

Frölundaduo uttagen i Juniorkronorna

Tomas Montén har tagit ut sin trupp till fyrnationsturneringen som är den sista match-förberedelsen inför junior-VM. Då är, inte helt oväntat, en duo från Frölunda uttagen.

ANNONS
|

Det är Samuel Fagemo och Lucas Raymond som blivit uttagna i Juniorkronornas turnering den 8 till 10 november där Ryssland, Finland och Tjeckien står för motståndet. Turneringen spelas i Hartwall Arena i Helsingfors och är den sista inför junior-VM.

Samuel Fagemo började som bekant säsongen på andra sidan Atlanten i Los Angeles Kings organisation, men NHL-klubben valde att låna ut Fagemo till Frölunda och låta honom göra ytterligare en SHL-säsong innan forwarden flyttar över på heltid.

– Jag har alltid trott, och det har alltid varit planen, att jag ska komma tillbaka till Frölunda. Jag och LA har vetat att detta är bäst för min utveckling, sa Samuel Fagemo till GP när det blev klart med en återkomst till Göteborg.

ANNONS

19-åringen har inlett starkt sedan återkomsten till Frölunda och noterat fem poäng där tre utav dem varit mål. Fagemo har också gjort fyra matcher med Juniorkronorna under säsongen och noterat fyra mål på dessa.

Tidigt draftnamn

Lucas Raymond skrev rookie-kontrakt med Frölunda den här säsongen och har på sina tolv matcher hunnit göra ett mål och två assist. Första SHL-målet i karriären kom däremot redan förra säsongen. Supertalangen, som spås gå tidigt i NHL-draften 2020, har dock fått sparsamt med speltid de senaste matcherna och har även fått göra ett framträdande i klubbens J20-lag.

Samuel Fagemo var med i JVM redan förra året där Juniorkronorna hade en tung turnering som slutade med respass redan i kvartsfinalen. Lucas Raymond har sedan tidigare ett VM-guld på U18-nivå.

Här är hela truppen:

MÅLVAKTER

1. Hugo Alnefelt

30. Olof Lindbom

BACKAR

3. Simon Lundmark

4. Adam Ginning

5. Philip Broberg

6. Mattias Norlinder

7. Victor Söderström

8. Filip Johansson

27. Nils Lundkvist

FORWARDS

9. Marcus Karlberg

10. Alexander Holtz

11. Samuel Fagemo

13. Albin Sundsvik

15. Oskar Bäck

17. Nils Åman

18. Lucas Raymond

19. Hugo Gustafsson

20. Nikola Pasic

21. Nils Höglander

23. Albin Eriksson

26. Jonatan Berggren

28. Jacob Olofsson

ANNONS