Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Frölundabacken närmar sig Kanadas OS-lag

NHL-stjärnorna stoppas från att delta i OS 2018 i Pyeongchang. Det öppnar istället dörren för spelarna i SHL. En spelare som kan få chansen är Frölundas Jonathan Sigalet som nu blivit uttagen i Kanadas första trupp.

OS 2018 i Pyeongchang kommer bli det första OS som kommer vara utan NHL-stjärnor sedan 1994. Huvudanledningen är att NHL inte vill ha ett långt uppehåll under säsongen och att IOK inte vill gå med på att betala spelarförsäkringar och transportkostnader. 

Det öppnar istället för att spelare i bland annat SHL kan få chansen att representera sitt land under de olympiska spelen. En av de spelare som nu kan få chansen är Frölundas kanadensiske back, Jonathan Sigalet.

Uttagen i Kanadas första trupp

Sigalet som gjorde elva poäng på 45 matcher förra säsongen är uttagen i Kanadas första trupp som ska spela Sotji Open den 6-9 augusti. Willie Desjardins som är nybliven coach för Kanadas landslag har förutom Sigalet tagit ut flertalet SHL-spelare.

Skellefteås Bud Holloway, Brynäs Daniel Paille och Kevin Clark är också uttagna i truppen. Under Sotji Open kommer Kanada att möta Ryssland och HK Sotji.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.