Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jonathan Sigalet. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Jonathan Sigalet. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frölundabacken bekräftas klar för konkurrenten

Han var en av nyckelspelarna och assisterande kapten i laget som tog SM-guldet. Nu bekräftas Jonathan Sigalet klar för en övergång till Brynäs. Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Det har ryktats under en tid att Jonathan Sigalet skulle vara klar för en flytt till Brynäs den kommande säsongen. Nu går också SHL-klubben ut och bekräftar att man knutit till sig Frölundas guldback.

– Det är verkligen en stabil back vi får hit som kan spela i alla lägen och spelformer. Han har en riktigt bra säsong bakom sig och gjort flera bra säsonger tidigare i Sverige, säger Brynäs sportchef Andreas Dackell till klubbens hemsida.

Sigalet noterade 16 poäng för Frölunda under den guldårets grundserie på sina 45 spelade matcher, vilket var hans poängbästa säsong under sina tre år i klubben. Framför allt var han en av lagets defensivt bästa spelare och hade även rollen som assisterande lagkapten.

– Det kändes som en bra möjlighet att komma till Brynäs. Klubben har mycket bra på gång som man kan se på värvningen av (Anton) Rödin. Man tappade några backar så det känns som det finns en lucka jag kan fylla. Jag hoppas kunna bidra med stabilitet, trygghet, ledarskap och kunna hjälpa till att utveckla de yngre spelarna, säger Jonathan Sigalet till Brynäs hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.