Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/13

Frölunda visade form när man sänkte Djurgården

En dag på jobbet, inte så värst mycket mer.
4–1 borta mot Djurgården var riktigt stabilt.
– Det var en jämn match där det var några få studsar som avgjorde, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Här skulle det firas och festas – tyckte Djurgårdsfansen. Det var den årliga Järnkaminernas dag, den legendariske målvakten Mikael Tellqvist skulle hyllas före första tekning och det var inte en stol ledig på gamla bedagade Hovet.

– Det var nästan så att jag stod i båset och sjöng med i Djurgårdsvisan. En helt fantastisk inramning. Lite synd att sabba den här festen för Djurgården, säger Roger Rönnberg med ett leende.

Det började annars bra för hemmalaget, som tryckte på rejält och som skapade chanser – men det var Frölunda som tog ledningen.

KRÖNIKA: "Frölunda har hittat spelet som vinner matcher"

Efter 13:03 bröt sig Christoffer Ehn in från högerkanten och prickade in 1–0 mellan benen på Djurgårdens målvakt.

Med en och en halv minut kvar till isspolningen kvitterade Djurgården – högst välförtjänt – i powerplay.

Frölunda lade i växeln och drog ifrån

Stora delar av första perioden var faktiskt ett enda sömnpiller; då motsvarade inte spelet den stämning som rådde. Det var knappt en tackling, låg intensitet och spelare som tvekade istället för öste på.

I andra blev det bättre, inte minst för Frölunda, även om de numerära överlägena inte direkt var skräckinjagande. 2–1-målet efter 35:29 var mest slumpens verk. Carl Grundström vispade in en retur från Ponthus Westerholm.

Djurgården, som uppenbarligen lade sina mesta krafter på matchens inledande minuter, mäktade aldrig med någon övertygande offensiv i tredje. Istället kunde Frölunda spela klokt och på resultatet. Och med tio minuter kom matchens riktiga delikatess.

LÄS OCKSÅ: De var bäst när Frölunda vann på Hovet

"Oerhört stolt och imponerad"

Ryan Lasch – som dittills hade varit direkt dålig – svarade ett vackert väggspel med skicklige Jonathan Sigalet. Lasch avslutade i tom kasse och 3–1-målet var matchavgörande. 4–1 kom av bara farten genom Victor Olofsson med knappt fem minuter kvar.

– Jag är oerhört stolt och imponerad över hur vårt unga lag hanterade det här. Vi bibehöll ett lugn och spelade väldigt bra i powerplay. Vi har fått ett tätare och tätare försvarsspel och offrade oss mycket därute. Vi har en bra försvarsmentalitet nu – och jag kommer att vara väldigt stolt och glad när jag sätter mig på bussen om en stund, säger Roger Rönnberg, och fortsätter:

– Det är om två månader vi ska vara som bäst och i år har vi fått jobba längre med vårt försvarsspel, men det börjar sitta nu.

LÄS OCKSÅ: Backen får lämna Frölunda

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.