Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Frölunda ville flytta finalen – nobbades: "Vill ha slutsålt"

Tredje raka finalen i Champions Hockey League för Frölunda – den första på hemmaplan.… – Det är roligt för oss som satsat så hårt på detta, säger ordförande Mats Grauers.

Under första året av Champions Hockey League blev det förlust mot Luleå för Frölunda, förra året blev det seger i finalen mot finska Kärpät. Efter segern mot Fribourg från Schweiz är Frölunda klart för tredje raka finalen. Den första som kommer att spelas på hemmaplan – något klubben jublar över.
– Det är roligt för oss som satsat så hårt på detta. Det är roligt för klubben och för våra supportrar. Det är bara positivt för oss att gå till final, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

Finalen kommer att spelas i Frölundaborg – detta då Scandinavium är upptagen då Tre Kronor är där för Sweden Hockey Games.
– Annars hade vi flyttat finalen till Scandinavium, berättar Grauers.

Vad siktar ni på nu då? 
– Vår ambition är att det ska vara slutsålt, vilket innebär drygt 6 000. Vi hade runt 4 000 i semifinalen så det är vårt mål.

Frölunda är ett av de svenska lag som satsar hårdast på CHL och det märks i turneringen. Utan några egentliga problem har laget dansat vidare mot ännu en final. Men någon ekonomisk jätteboost blir det inte för klubben – som förra året gick ett par hundratusen plus på hela turneringen – trots att det då blev CHL-guld.
– Nej, CHL är vare sig för oss eller som turnering någon ekonomisk boost. Det är en sportslig utmaning och det är viktigast för oss. Men man märker att vårt varumärke är stort i Europa när vi möter andra lag utanför Sverige, säger Mats Grauers.

Blir det en plusaffär med CHL? Eller går ni back på äventyret?
– Det är lite för tidigt att säga på innan finalen har spelats. I Sverige har publiksiffrorna varit blygsamma och det är dyra resor i CHL. Men det är klart att gå till final är positivt ekonomiskt. Sen får vi se vad vi kan göra för arrangemang på hemmais.

I finalen väntar Sparta Prag som slog ut Växjö i den andra semifinalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.