Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: ERIK SIMANDER
Bild: ERIK SIMANDER

Frölunda vill ha mer – längre fram

En lag som är med i toppen – utan att imponera? Det är Frölundas höst så här långt.
– Ingen spelare sitter i bussen och känner att de är på personbästanivå, säger Roger Rönnberg.

Nästan en tredjedel av serien är spelad – och Frölunda ligger tre poäng från serieledning.

1–3 borta mot Brynäs i Gävle betydde förvisso andra raka förlusten och tappad förstaplacering i SHL, men coach Roger Rönnberg vet hur snabbt det kan svänga.

– Vi har haft bra matcher och bra perioder – och vi har haft sämre matcher och sämre perioder. Det är som vanligt – vi har mycket kvar!

Det finns mer att ge, med andra ord?

– Mmm. Ingen spelare sitter i bussen och känner att de är på personbästanivå. Då skulle jag bli förvånad om nån skulle säga det, säger Frölundas coach.

Niklas Rubin, kanske? Frölundas nye keeper hade 93.33 i räddningsprocent i förlusten mot Brynäs – och har efter sju spelade matcher legat på exakt 93.00 i räddningsprocent. Det är näst bäst i ligan, bara Rögles landslagsuttagne Christoffer Rifalk är bättre.

– Ja, kanske Rubin då. Men jag skulle bli förvånad även på honom. Jag tror att alla spelare vill, kan och kommer att känna sig bättre längre fram, säger Roger Rönnberg.

Med förlusten mot Brynäs tar Frölunda ledigt från matchande i SHL, men tro nu inte att laget ska vila sig i form. Den 12 november är det åttondel i Champions Hockey League mot Färjestad i Karlstad – och vägen dit blir tuff.

Den träningsresan styrs av fystränare Pär Edlund.

– Det är ett viktigt uppehåll under varje säsong, det här novemberuppehållet. Nu ska vi träna bra – och fylla på energi i kropparna. Vi måste fysiskt ta steg och även mentalt vila från tävlingsmatcher för att komma in med energi igen. Vi kommer att träna hårt, det blir lite mer bänk. Det är lite tuffare fysiskt än vad killarna är vana med. Sedan måste vi få upp kvaliteten i vårt spel, så att varje spelare kommer i form också. säger Roger Rönnberg.

Så att personbästat nås i april, alltså?

– Japp. Vi ska se till att ha en verksamhet så att spelarna känner att det går framåt, helt enkelt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.