Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Frölunda vill gå vidare efter planstormningen

Planstormningen är utagerad och Frölunda går vidare. Med tvärgrupper och mental coach.

Hockeyföreningen Frölundas anseende och image fick en rejäl örfil när guldfirandet i våras slutade med att en spelare rusade in på planen under en redan avbruten allsvensk match med IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Norske landslagsmannen Mats Rosseli Olsen dömdes till 50 dagsböter och fick betala 41 500 kronor för tilltaget.

Men vad har hänt sedan dess?
Svaret : En hel del.
– Vi började för ett och ett halvt år sedan med ett arbete kring våra värderingar, kring vårt beteende, hur du ska vara som Frölundaspelare och ledare. Det är lätt att det blir en pappersprodukt, men vi tuffade vidare under året – och efter säsongen som slutade i april har vi dragit i gång ett tvärgruppsarbete, där vi jobbar över alla gränser, berättar general manager Christian Lechtaler för GP.

Hela organisationen är involverad i arbetet, där spelare och ledare blandas med anställda från ekonomi, sälj, marknad och ungdomsledare.
– Jag vill inte gå in exakt i detalj vad vi gör, men vi jobbar med våra värderingar. Det här är inget fast jobb som när det är klart läggs i en låda. Det absolut viktigaste för att det inte ska bli en skrivbordsprodukt är att vi jobbar med det regelbundet sedan 1 maj. Vi har en beteendevetare, den mentala coachen John Jansson, som jobbat med laget. Nu använder vi honom i det här. Arbetet fortgår, det är något du aldrig kan bli klar med ...

Lechtaler fortsätter:
– Du säger i sporten att du inte är bättre än den sista matchen. Det är samma sak med människor. Det händer saker även i Frölunda, det kommer det alltid att göra. Det viktiga är att vi inser vilka värderingar som ska ligga i grunden och hur vi ska jobba. Vi har ett ansvar på så många plan. Kring vår personal, såklart ... och kring våra ungdomar, våra barn. Sedan har vi en fanbase, en publik, våra besökare. Vi tar ansvar i samhället, det utvecklande arbetet vi gör ute i skolorna. Vi har stora partners och mindre partners. Det kommer att hända nya saker – men det viktiga är skapa en trovärdighet i det vi gör. Är du med i Frölunda är det här som gäller – och då måste du stå för det. För det är det vi jobbar med. Det är det som alla organisationer jobbar med – och det kan säkert många i samhället bli bättre på. Vi kan fokusera på just det som vi gör, säger Lechtaler bestämt.

Planbesöket på Gamla Ullevi skadade förstås Frölunda, med all medial uppmärksamhet.
Men klubben har också tagit till sig kritiken – och gått vidare.
– Händelsen i sig är liksom utagerad. Han fick en påbackning från den organisation som hanterade det eventet, det är mellan honom och den myndigheten. Sedan har vi som arbetsgivare och han som anställd en intern process och den har haft sin gilla gång. Där har vi agerat efter vår policy. Det är utagerat, eller överspelat ... vi är vidare. Han är en del av arbetet nu. Han ingår i Frölundapaketet.

Diskuterade ni någon gång om Rosseli Olsens agerande var skäl till uppsägning?
– Vi har en policy och ett sätt att arbeta i Frölunda. Han är anställd i Frölunda, han hade och har fortfarande ett kontrakt. Det är ett stort ansvar för oss. Du kan göra fel, det kan alla göra. Jag försvarar absolut inte en handling som är ett brott, så det är liksom inget snack kring det. Det viktiga är att vi jobbar tillsammans. 

Förlåta och hjälpa är därmed bättre än att straffa och stjälpa?
– Vi har haft en process, där det ingår många olika delar. Det har aldrig varit något tvivel kring vårt sätt att arbeta. Vi har haft klara och tydliga former och regler. Vi har bara följt dessa i den interna processen. Och vi har velat hålla det internt. Rätt eller fel – det är vårt beslut. För oss är det en händelse som varit.

Åkte han på böter?
– Jag vill inte gå in exakt på vad som hänt.

Men något slags bestraffning?
– Jag vill inte kalla det så. Vi har haft en process kring händelsen och den har vi följt. Jag vill inte kommentera mer kring det, avslutar Lechtaler.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.