Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Frölunda vann – trots tappet i tredje

Frölunda ledde med 3–0 när 50 minuter var passerade.
Tappade till 3–3.
Men vann efter förlängning.
– Att vi vill vinna är en styrka men det kan snabbt bli till våran nackdel, säger Roger Rönnberg.

Det var toppmöte i Vida arena när Växjö och Frölunda gick upp i duell under lördagskvällen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Och det var heta känslor direkt i första perioden. Allt som oftast med hemmalagets målvakt Viktor Fasth inblandad.

Frölunda tryckte på med mycket folk framför hemmamålvakten, som inte uppskattade den närheten utan rappade till flera gånger om mot de forwards som ville besöka hans näste.

Heta känslor skulle känneteckna den första perioden alltså. Men även att Frölunda, efter fem mållösa matcher i powerplay, äntligen skulle hitta rätt i den spelformen.

Simon Hjalmarsson bökade loss pucken bakom mål och spelade fram Ryan Lasch som förlösande satte in pucken i nästintill öppen bur.

1–0 till Frölunda var ställningen efter de första 20 minuterna.

– Det var jätteviktigt för killarna att vi fick resultat i powerplay för det har vi jobbat vansinnigt hårt med och vi får utdelning i precis det vi har pratat om. Vi hade mera avslut. Snabbare pucktempo och var hårdare in på deras mål och det får vi effekt på i dag, säger Roger Rönnberg.

Frölunda dominanta

Den andra perioden inleddes i ett rasande tempo från gästerna. Växjö var inte alls med i matchen.

0–2-målet skulle inte vänta på sig.

2.40 in i perioden så var det Mats Rosseli Olsen som fick en passning upp i slottet från Sebastian Stålberg bakom förlängd mållinje. Skottet därefter såg inte otagbart ut men Fasth fick se sig besegrad den gången och utökningen var ett faktum.

Växjömålvakten skulle senare bli utbytt. Detta efter att ha släppt in 0–3 när Rhett Rakhshani fått en passning i en två-mot-etta och distinkt dunkat dit pucken i krysset. Viktor Andrén ersatte Fasth som gick direkt ut i omklädningsrummet och förstörde klubban på vägen.

3–0 till Frölunda var resultatet efter 40 minuter.

– I två perioder är det en jättebra match av oss. Det är en av våra bättre bortamatcher. Sen tycker jag vi blir lite passiva och det brukar straffa sig och det gjorde det, säger Rönnberg.

LÄS MER: Frölundas fem bästa spelare mot Växjö

Växjöupphämtning

Den tredje perioden passerade ganska fort utan några särskilt heta chanser. Frölunda fick tiden att gå.

Men så från ingenstans.

Växjö reducerade två gånger om. Först genom Tuomas Kiiskinen som tog sig en svängom bakom bortaburen innan han lade dit pucken i mål när Gustafsson var ur position.

Sedan var det Dominik Bokk som hittade rätt och det hela var helt plötsligt en uddamålsaffär. Här återstod knappt åtta minuter.

Pressen var då enorm från hemmalaget. Som också kvitterade genom Niclas Burström tätt därpå.

Något mer mål föll inte under ordinarie tid. Förlängning blev det.

Där var det Frölunda som var starkast. Jacob Moverare satte dit pucken med knappt en minut kvar. Extrapoängen till göteborgarna.

– Man ska veta att de har tolv raka hemmasegrar, Växjö. Att vi kan bryta ner de så som vi gör framför allt i andra perioden är grymt starkt. Sen är vi givetvis inte nöjda med att vi inte åker hem med alla tre poäng men jag gillar vår attityd och hur vi styr delar av matchen, säger Rönnberg.

Moverare sa i intervju med C More att ni inte får bli nervösa när ni släpper in reduceringar – vad tänker du kring det?

– Vi jobbar hårt med att bli mer kaxiga när vi leder. Men uttrycker någon sig att det varit nervöst är det säkert fler som varit det. Att vi vill vinna är en styrka men det kan snabbt bli till våran nackdel

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.