Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Frölunda vann toppmötet efter straffrysare

Frölunda gick mot femte raka segern. Då kvitterade Malmö med en halv sekund kvar av matchen. Där avgjorde Mats Rosseli Olsen för Frölunda.

Fyra raka segrar för Frölunda som inför mötet med Malmö toppade SHL med sex poäng före Brynäs och Karlskrona som jagar närmast. Toppmötet mot Malmö kopplade Frölunda greppet om direkt. Patrik Carlsson var nära med ett handledsskott, Johan Sundström försökte trycka in pucken och Joel Lundqvist drog till med en styrning.

Men Christoffer Nihlstorp som var klar för Frölunda men köpte ut sig inför säsongen höll tätt. Bästa prestationen i den första perioden stod annars Christoffer Ehn för. 20-åringen från Skara gav sig iväg på en soloräd som så när resulterade i 1–0. Christoffer Nihlstorp ville dock annat.

Skottstatistiken 10–4 efter den första perioden talar sitt tydliga språk för Frölunda.
– Jag tycker vi gör mycket bra. Vi skapar en del chanser och använder vår fart. Sen kan vi skapa lite mer trafik framför deras kasse. Då tror jag att den kan trilla in, säger Patrik Carlsson.

Den andra perioden innehöll inga mål – istället skulle Johan Sundström tvingas lämna isen efter att lagkamraten Oscar Engsund tacklat en motståndare över Sundström. 24-åringen var dock tillbaka i båset i slutet av den andra perioden efter att ha fått besöka omklädningsrummet. Malmö skulle också tvingas se en spelare lämna isen.

Målvakten Christoffer Nihlstorp träffades av lagkamraten, Frederik Händemarks klubba och efter ett par minuters behandling lämnade han isen och Oscar Alsenfelt fick kasta sig in ouppvärmd – men Frölunda förblev mållösa i den andra perioden.
– Vi pressar dem i långa stunder men det sista lilla som fattas för att få dit pucken. Jag har själv haft några bra lägen, men det är det sista lilla som saknas, säger Henrik Tömmernes till C More.

I den tredje perioden var Victor Olofsson extremt nära att frälsa Frölunda i slutet men stolpen stod i vägen för Olofsson. Med bara minuter kvar åkte Robin Alvarez ut – Roger Rönnberg tog timeout. Kort därefter åkte Nils Andersson ut och Frölunda fick chansen i spel fem-mot-tre. Då kunde Victor Olofsson peta in pucken bakom Christoffer Nihlstorp.

Olofsson fick dock inte bli hjälte för Frölunda med en halv sekund kvar kunde Frederik Händemark kvittera för Malmö och ta matchen till förlängning. Inga mål där utan matchen gick till straffar – där Frölunda var starkast genom Mats Rosseli Olsen som satte den sista straffen.

- Det är en godkänd match, men vi har svårt att sätta målen. Samtidigt är det svårt när de har så bra målvakter, säger Rosseli Olsen.

- Det som gör att vi vinner är att vi är joobiga att spela mot. Vi pumpar alltid på med samma energi. Oavsett om någon har en dålig dag så är det alltid fyra kedjor som jobbar hårt, säger Rosseli Olsen till Cmore.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.