Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: HANS OBERLAENDER

Frölunda vann måstematchen – Lundqvist och Raymond stora matchhjältar

Ett pressat Frölunda visste om förutsättningarna inför bortamötet med österrikiska Graz99ers. Det var vinna eller försvinna – det blev seger efter att Joel Lundqvist och Lucas Raymond slagit till två gånger om.
– Man får det resultat man förtjänar, nu ska vi bygga vidare på det här, säger Roger Rönnberg.

Det var verkligen den berömde kniven mot strupen för Frölunda. En förlust mot österrikiska Graz och årets äventyr i Champions Hockey League kunde varit över innan det knappt hade börjat.

Att det var mycket känslor inblandade skulle visa sig omgående.

För bara efter ett par minuter rök Theodor Lennström ihop med Kevin Moderer och duon började veva slag mot varandra.

Påföljden, jo, matchstraff för de två slagskämparna.

Frölunda skulle dock ta ledningen och det genom Johan Sundström som prickade in pucken bakom Christoffer Nihlstorp. Men hemmalaget skulle komma tillbaka och kvittera i spel fyra mot fyra när Dwight King kunde överlista Johan Mattsson.

Ett mål som godkändes först efter videogranskning från domarna.

Domarna skulle få mer att göra och det efter att den första perioden var över. Då rök flera spelare ihop ute på isen och Johan Sundström åkte på ett matchstraff i kalabaliken efter abuse of official.

Den andra perioden skulle bli desto roligare för Frölunda. När pressen växte klev han fram. På ett stenhårt skott av Max Friberg lyckades Joel Lundqvist styra in pucken bakom Christoffer Nihlstorp som inte hann reagera.

Därefter var både Jacob Peterson och Rhett Rakhshani nära att utöka för Frölunda.

Det skulle dock bli Joel Lundqvist som skulle kliva fram igen.

På pass från Ryan Lasch, den inövade varianten som duon kört mängder med gånger, kunde Joel Lundqvist vispa in sin andra puck för kvällen.

– Han har rutinen av att klara av sådana här matcher. Jag är inte alls förvånad över att han kliver fram och vi har en väldigt stor nytta av hans alla matcher han har spelat, säger Roger Rönnberg.

Lucas Raymond ska matchas in försiktigt av Roger Rönnberg i Frölundas A-lag den här säsongen. Men 17-åringens avslut på Patrik Carlssons framspelning visar att talangen vill ha mer speltid.

För Christoffer Nihlstorp var chanslös när pucken satt som en smäck i krysset.

Raymond var inte färdig där.

För 17-åringen skulle skicka in pucken på nytt från nära håll när det bara sa pang på nytt. Ett mål som även blev matchens sista.

– Det är kul att han får göra två mål! Han börjar lära sig vårt spel och det är kul. Det här var hans bästa match med oss och jag har väldigt höga förväntningar på hans offensiva spel. Det kommer bli ännu bättre ju fler minuter han får och han lär sig väldigt snabbt, säger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.