Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Frölunda vann – inför 44 åskådare: "Finns ingen mening med att riskera liv"

Frölunda vann finalreprisen mot Djurgården med 3–2 inför tomma läktare. Något som gör att det är Växjö som väntar i åttondelsfinalen – om det nu blir spel överhuvudtaget.
– Hur kul det än är med hockey och sport så finns det ingen anledning att riskera liv eller hälsa på grund av det, säger Nicklas Lasu.

Ett folktomt Scandinavium där det ekade tomt på läktarna. När det inte längre tilläts med evenemang med fler än 500 åskådare kom beskedet att matchen mot Djurgården skulle spelas med tomma läktare.

En skum känsla för spelarna, givetvis var det så.

Speciellt, konstigt eller bara märkligt, ja oavsett vad man väljer att kalla det så skulle Frölunda få en riktig drömstart när Samuel Fagemo hittade ytan och ropade så det hördes över hela arenan efter pucken.

LÄS MER: Erik missar första matchen på 17 år – på grund av coronaviruset

Nicklas Lasu lyssnade och vips så var det 1–0 till Frölunda.

Innan perioden var över skulle det även bara 2–0 till hemmalaget. Johan Sundström höll i och höll i och hittade Jacob Moverare som var iskall när chansen dök upp.

Djurgården både reducerade och kvitterade genom Patrik Berglund och Niclas Bergfors. Men i förlängningen kunde Mats Rosseli Olsen fixa segern för Frölunda.

LÄS MER: Ge er, SHL – stäng säsongen, välkomna tillbaka i höst

Nu väntar Växjö i åttondelsfinalen för Frölunda, den 24 mars, om det nu blir spel då eller om det kommer komma nya besked.

– Jag vill så gärna spela hockey! Men att spela ett slutspel utan publik ... det är klart som fan att jag vill ha publik. Det är höjdpunkten på säsongen den här tiden, säger Nicklas Lasu.

Om det inte blir något mer spel den här säsongen?

– Det hade varit frustrerande såklart! Men vi får följa utvecklingen nu och se vad som händer. Hur kul det än är med sport och hockey så finns det ingen anledning att riskera liv eller hälsa på grund av det. Vi får hoppas att det lugnar ner sig i världen och i Sverige.

Joel Lundqvist har en lång karriär bakom sig, en karriär som är längre än de flesta andras. Att spela inför tomma läktare i en tävlingsmatch har han dock inte fått uppleva.

– Det har varit mycket i ett par dagar nu ... det är nya intryck och nya saker som händer varje timma och det är klart att man påverkas som människa. Man påverkas ju av allt som händer, säger han.

Blir det något fortsatt spel för er? Vad tror du?

– Jag tror ingenting. Det händer så mycket hela tiden och det går inte att spekulera i det. Det var ett nödvändigt beslut att pausa och sen får vi se var världen och Sverige står om ett par veckor och det blir tuffa beslut att ta då.

Poängmaskinen, Ryan Lasch, om att spela slutspelet utan fansen eller ställa in slutspelet helt.

– Det är ovanför min lönegrad, så jag kan inte kommentera det … det är en fruktansvärd situation som pågår i världen. Jag lämnar det till människorna som kan det bäst.

Det här kan ha varit din allra sista match i en Frölunda-tröja?

– Du kan inte spekulera i det, för jag vet inte alls vad som kommer hända nästa år, säger Ryan Lasch.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.