Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Frölunda vann heta rivalmötet mot Djurgården

Frölunda vände och vann den griniga finalreprisen mot Djurgården.
Det tack vare storspel av Johan Mattsson och en Ryan Lasch som klev fram när det väl behövdes.
– Vi gjorde jobbet när det krävdes, säger han efter segern.

Det brukar inte direkt koka av känslor mellan spelarna när hockeyn gått in i december och serielunken är igång. Men när Djurgården kom på besök till Scandinavium skulle det bjudas på känslor.

Så det räckte och blev över.

LÄS MER: Det är dags att skrota indianen nu, Frölunda

Elmer Söderblom höll på att bli stor olycksfågel för Frölunda när han drog på sig utvisningen som ledde till att Mattias Guter kunde ge Djurgården ledningen.

Kvitteringen skulle dock komma för Frölunda.

Det genom Max Friberg som skickade in en retur och gjorde sitt första mål den här säsongen – när en målvakt står i mål och glädjen hos Friberg gick inte att missa.

När Mattias Guter visade ut sig skulle så Frölunda till slut pricka rätt i powerplay och givetvis var det powerplayspecialisten själv, Ryan Lasch, som skickade in pucken bakom Niklas Svedberg.

– Vi spelar bra i boxplay och försökte döda Ryans giftighet och lyckas bra tills det inte är så mycket kvar. Då visar han att han är en skiclig spelare och får in dne där pucken, säger Robert Ohlsson, tränare i Djurgården och fortsätter:

– Så många tvåor som vi tog kan man inte ta i Scandinavium.

Senast som Roger Rönnberg vann i blågula färger var som förbundskapten för juniorlandslaget med just Robert Ohlsson som sin högra hand.

– Det är en match som blir lite sönderblåst! Det var en match som kunde ha fått koka upp till något riktigt häftigt. Sen om det är spelarna som har dålig disciplin eller om det är domarnivån ... det där får ni tycka till om! Vi tycker inte om domarna, säger han.

En som njöt efter segern var matchhjälten Ryan Lasch som efter lite behandling i omklädningsrummet försökte sätta ord på segern.

– Det var skönt att studsa tillbaka efter tisdag även om vi spelade bra då också. Vi hade verkligen tålamod nu och fick våra chanser och det var skönt att se, säger han.

Det lossnade till slut i powerplay?

– Ja! Vi fick utdelningen där! Vi hade nog mer skott än vad vi brukar ha och det var viktigt att vara kyliga och ha tålamod. Av alla skott som vi tog var det nog det skottet jag sköt som inte skulle ha gått in ... det där roligt det där hur det blir.

Siktade du eller?

– Nej, jag försökte bara få pucken på mål!

Känner du att matchen blev sönderblåst?

– Jag gillar det! Om det är utvisning så ska ta den bara! Det lär oss att hålla klubborna nere och röra på skridskorna istället för att hålla i varandra och jag gillar det verkligen.

Att det kokade av känslor ute på isen var dock något som Ryan Lasch själv inte verkade ha uppfattat.

– Jag skulle inte säga att det var en känslosam match. Det var en ganska tråkig match, säger han.

Men du blev ju arg?

– Haha! Ja, det blev jag!

Så nära ett slagsmål som du var där lär vi aldrig få se dig igen?

– Kanske inte ... man vet aldrig! Vi får väl se!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.