Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Frölunda vann grinigt rivalmöte med Malmö

Han har slagit någon form av rekord i extraträning den här säsongen i Frölunda. Nu verkar Nicklas Lasu, 30, dessutom få se resultatet – och hyllas enormt av Roger Rönnberg.
– Det är skönt att kunna hjälpa laget när det behövs, säger han.

Det började med en riktig kalldusch för Frölunda.

Med första skottet på mål hittade Emil Sylvegård rätt bakom Johan Mattsson. Men Frölunda skulle komma igen den här gången.

Max Friberg kvitterade och av bara farten gav Brandon Gormley Frölunda ledningen innan den första perioden var över.

Den andra perioden började med att både Johan Sundström och Rhett Rakhshani utgick – där Johan Sundström dock var tillbaka i spel i den tredje perioden.

Under den duons frånvaro kunde Matias Myttynen kvittera för sitt Malmö.

Joel Lundqvist skulle ge Frölunda ledningen på nytt bara för att se Adam Ollas Mattsson kvittera igen.

LÄS MER: Sundström och Rakhshani klev av mot Malmö

Men Frölunda skulle gå vinnande ur den här striden.

Tack vare Nicklas Lasus fullträff – ett mål som var hans andra i rad efter målet mot Brynäs senast som då bröt en svit på 14 matcher utan någon fullträff.

– Det är en spelare som ger laget precis allt! Han har jobbat stenhårt hela säsongen och nu ser han ut som den Lasu jag har förväntningar på att han ska vara varje kväll. Han gör skillnad därute och visar hur många kliv han har tagit sedan han lämnade oss och åkte till Finland, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER: Matchanalysen efter Frölundas seger mot Malmö

Nicklas Lasu själv?

Jo, han tackar för berömmet.

– Det är kul att höra såklart! Jag har ju haft en period där jag känt att jag inte varit så bidragande som jag har velat. Jag vet att det går upp och ner men det är skönt att kunna hjälpa laget. Särskilt när det behövs och inte bara när vi leder med några mål, säger han och fortsätter:

– Det är skillnad på att peta in en puck när vi leder med 4–2 istället för att göra ett sådant här mål. Det är skillnad på mål och mål och det är otroligt skönt.

En förklaring till framgången för Nicklas Lasu just nu är den enorma mängd med extraträning han lagt ner under säsongen. Hemmamatch efter hemmamatch har han efter matcherna hoppat upp och ner längs trapporna i Scandinavium.

– Jag tror att det har gett resultat! Självförtroende är något man bygger upp själv och det får man när man vet att man har gjort allt som krävs eller ja, det man själv tycker krävs. Jag är en sådan kille som får resultat efter träning så det är skönt, säger han.

Seger en tidig lördagsmatch, ledigt på söndag och måndag – då klagar man inte?

– Haha! Det är fint och ja, jag klagar verkligen inte ...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.