Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Frölunda vann galna målfesten

Dan Bakala hade hållit nollan i 218 raka minuter i CHL och SHL. Mot Växjö tog den sviten slut efter elva sekunder – Frölunda kunde dock vinna toppmötet med 8-5 efter en galen andra period.

Den kanadensiske målvakten har spelat upp sig efter en tung start i Frölunda-tröjan. I CHL senast i Frölundaborg mot Linköping i tisdags höll han nollan. Då var det tredje raka nollan – något han aldrig lyckats med tidigare.
Mot Växjö i toppmötet under lördagen fick han chansen på nytt mellan stolparna. Men Bakala tvingades kapitulera redan efter elva sekunder.
Kedjan med Joel Lundqvist, Casey Wellman och Mats Rosseli Olsen stod redo på isen. Då läste speakern istället upp kedjan med Sebastian, Stålberg, Nicklas Lasu och Simon Hjalmarsson som fick starta.
Elva sekunder senare hade Linus Fröberg gett gästerna ledningen.

I den första perioden blev först Robin Figren nedskjuten av lagkamraten Henrik Tömmernes innan han kunde prickas av Johan Sundström ett par minuter senare. Då slutade det med en reducering efter att Dennis Everberg gjort 2–0 för Växjö tre minuter tidigare. Everberg fick öppet läge efter slarv av Jonathan Sigalet och den assisterande lagkaptenen Nicklas Lasu visade tydligt sin ilska i båset.

Lika arg var Roger Rönnberg när han fick chansen att skälla på sina spelare under ett powerbreak.
– Sista 10 går lite bättre. Under första halvan är vi inte riktigt med tycker jag. Men sen spelar vi så som vi vill spela, säger Robin Figren till C More.

Om Frölunda inte var med i den första perioden så skulle den andra perioden bli desto roligare. Häng med för här gick det undan.
25.22: Victor Olofsson kvitterar i powerplay.
26.42: Christoffer Ehn ger Frölunda ledningen men målet döms bort.
28.30: Dennis Everberg ger Växjö ledningen efter en målvaktstavla av Dan Bakala.
29.45: Casey Wellman pangar in kvitteringen för Frölunda i powerplay.
31.34: Dennis Everberg gör sitt tredje och ger Växjö ledningen.
32.35: Henrik Tömmernes kvitterar i powerplay.
36.30: Henrik Tömmernes ger Frölunda ledningen i powerplay.
37.36: Sean Bergenheim utökar till 6–4 i powerplay, efter en rejäl tavla av Joacim Eriksson.

Lägg till att både Dan Bakala och Viktor Andrén byttes ut till förmån för Johan Gustafsson och Joacim Eriksson. Då har ni den andra perioden.

Om ni trodde att den tredje perioden skulle bli en transportsträcka – då trodde ni fel. Johan Sundström utökade till 7-4 efter fin passning av Matt Donovan. Två minuter senare serverade Nicklas Lasu pucken till Sebastian Stålberg som inte kunde missa.
Växjö gav inte upp utan reducerade med två sekunder kvar på John Nybergs utvisning genom Robert Rosén. Men närmare än så kom aldrig Växjö som fick lämna Göteborg utan några poäng.
Frölunda fick däremot stående ovationer av fansen i Frölundaborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.