Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Frölunda vann efter stor dramatik – besegrade Leksand

Fem raka matcher utan en trepoängare. Ja, det var innan Frölunda åkte till Leksand och vann med 4–2. En seger som var minst sagt efterlängtad för Joel Lundqvist och hans lagkamrater.
– Jag vill ha trepoängaren varje kväll, säger han.

Flyget lämnade Göteborg i tisdags när Frölunda flyttade sin bas till Dalarna och Leksand för ett par dagar sedan. För i tisdags var det dags för första kvartsfinalen i Champions Hockey League.

En match som slutade med seger för Frölunda med 5–2.

Två dagar senare var det dags igen.

LÄS MER: Rönnberg

Ny match i Leksand.

Detta efter en ledig onsdagseftermiddag uppe i snön.

– Det här var en lyckad roadtrip. Helt klart, säger Joel Lundqvist.

Var det du som valde hotell en bit utanför staden för att ge lugnet till lagkamraterna?

– Haha! Nej, det var det inte ... det känns som det är lugn oavsett vart du bor i Leksand. Det var bra. Det är alltid skönt med en vinst på tisdagen, träna på onsdagen och ha en lugn dag. Det är fint häruppe och vi kunde samla kraft och energi.

Ingen lagaktivitet?

– Nej. Det var lite egen tid.

Hur viktigt är det att komma bort ibland som lag?

– Det hör ju till. Du umgås mer än vanligtvis då det är träning, lunch och sedan åker man hem. Nu kommer du ihop på ett annat sätt och det är viktigt att komma ihop som lag under en lång säsong.

Du har varit med ett tag nu ... är det lika roligt att åka på roadtrips?

– Haha ... jo, det är ju klart att du offrar en del och missar saker med familjen när du väl är iväg. Samtidigt fick vi bra förutsättningar nu med charter upp och sedan hem direkt. Det är vi tacksamma för att klubben väljer att satsta på. Det gör skillnad i det långa loppet hur du reser och nu kommer vi hem snabbt och kan förbereda oss på ett bra sätt.

LÄS MER: Fem punkter efter Leksand mot Frölunda

För ja, det slutade med seger igen.

Det blev dock inte 5–2.

Det blev ”bara” 4–2 den här gången när Frölunda tog en efterlängtad seger. För efter fyra raka matcher som slutat med förlängning och straffar blev det en trepoängare igen.

Vem som visade vägen?

Jo, Joel Lundqvist som höll klubban i isen när Ryan Lasch hittade sin radarpartner i powerplay.

– Han är en spetsspelare som avgör för oss med sina passningar och sitt offensiva spel. Det är klart att han betyder väldigt mycket för oss, berömmer lagkaptenen.

LÄS MER: Filip Johansson flyttade hemifrån som 15-åring

Patrik Carlsson visade vägen igen – efterlängtad trea för Frölunda

Ledningen växte för Frölunda när Patrik Carlsson släppte pucken till Michael Spacek som tog i för kung och fosterland.

När Filip Johansson drällde med pucken kunde Leksand ta sig in i matchen igen när Mikael Ruohomaa hittade rätt bakom Niklas Rubin.

Därefter klev firma Michael Spacek-Patrik Carlsson in i händelsernas centrum igen.

Nu i ombytta roller där Patrik Carlsson satte 3–1 för Frölunda.

LÄS MER: Sportcheferna avslöjar – spelet bakom Frölundas truppbygge

Det blev en nervös väntan för Frölunda i slutet när Matt Caito dundrade in pucken och Leksand tryckte på för en kvittering. Då passade Nicklas Lasu på att skicka in pucken i tom kasse efter att han prickskjutit från bakom eget mål.

LÄS MER: Mattias Norlinder redo att lämna Montreal för Frölunda

Senaste trepoängaren för Frölunda i SHL innan mötet med Leksand?

Jo, den kom 20 november mot Växjö. Därefter har det blivit förlust mot Örebro, seger på övertid mot Brynäs, förlust mot Oskarshamn på straffar, förlust mot Luleå på straffar och förlust mot Linköping på övertid.

Efterlängtat var ordet som sagt.

– Det är klart att spelmässigt har det varit jämnt i flera matcher nu där vi inte fått med oss trepoängarna. Det här var viktigt för oss. Jag tycker att vi gör en bra insats rakt igenom, säger Joel Lundqvist och fortsätter:

– Det är samtidigt frustrerande när du inte har vunnit. Det är klart man blir frustrerad då även om vi visat att vi är svårslagna och är med i de flesta matcherna. Jag vill ju dock ha trepoängare varje kväll ... framförallt får det inte gå för lång tid mellan gångerna men nu är vi tillbaka igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.