Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Frölunda värvar från Los Angeles Kings

Frölunda har gjort klart med Jacob Moverare, 20. I dag flyger backen från Los Angeles och NHL-klubben Kings.
– Han kommer att göra vårt lag bättre, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Norrlänningen Jacob Moverare, 20, är en stor back, som de två senaste säsongerna spelat i OHL för Mississauga Steelheads. Med sina 191 centimeter och 90 kilo är han svår att möta – och nu vill Los Angeles Kings, som han skrivit NHL-kontrakt med, få ytterligare utveckling på den 20-årige talangen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den utvecklingen ska Frölunda Indians se till att plocka fram i SHL.

– När han kom fram så var han väldigt offensiv och skicklig framåt. Det är kille som tävlar oerhört mycket. I JVM senast så var han mer defensiv, så han har blivit bättre där också. Han är bra med puck, lugn och trygg. Helt okej skott. En väldigt lovande kille, beskriver sportchef Fredrik Sjöström.

Lån säsongen ut

Lånet från Kings gäller säsongen ut – och Frölunda har redan i somras haft kontakt med Moverare. Han har nämligen tränat tillsammans med Lias Andersson från New York Rangers i Frölundaborg under hockeycoachen Lars *Mascot" Ahlqvist.

– Dessutom har Björn Liljander (assisterande sportchef i Frölunda) haft honom i J18-landslaget, så vi har väldigt bra koll på vilken kille som vi får hit. Vi känner oss riktigt bekväma med honom. Vi fick den här chansen nu – och tog den, säger sportchef Sjöström.

Är det färdigvärvat nu – eller saknas det spets framåt också?

– Vi får ju Rhett Rakshani alldeles strax, svarar Fredrik Sjöström.

Den amerikanske forwarden ansluter den 15 oktober till Frölunda.

Med värvningen av Moverare så har Frölunda nio backar i truppen – men då Filip Westerlund är axelskadad för tillfället kommer ingen att lånas ut.

– Vi har inte zoomat in på vem som ska spela eller inte. Det går inte att göra så här tidigt. Vi vet också hur fort saker och ting kan ändras, säger Fredrik Sjöström.

Spelar Moverare med Frölunda mot Rögle på torsdag?

– Det är på gränsen. Det kan gå, säger sportchef Sjöström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.