Frölunda vände och vann – bäst i Europa igen

Det började med en mardrömsstart för Frölunda i finalen av Champions Hockey League mot tjeckiska Mountfield. Det slutade desto bättre efter en galen vändning – och Frölunda tog sin fjärde seger i turneringen.
– Vilken resa det här har varit, det är helt sjukt, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
|

Frölunda och Champions Hockey League är en duo som trivs med varandra.

Det har varit fyra av fem finaler för Frölunda.

Tre av fyra har dessutom slutat med en pokal och guldmedaljer runt halsen.

Så även den här gången när Mountfield stod för motståndet.

LÄS MER:Frölunda-fansens finalilska – efter CHL:s blunder

Det började dock inget vidare för Frölunda som fick se Petr Koukal ge hemmalaget ledningen efter att David Printz visat ut sig. Men på ett par minuter skulle matchen ändra ansikte helt när Simon Hjalmarsson kvitterade i powerplay, Max Friberg gav Frölunda ledningen och Johan Sundström utökade.

LÄS MER:Skicka CHL på en kurs hos mästaren Frölunda

Där och då kändes matchen redan avgjord.

Med tanke på att Johan Mattsson storspelade i kassen blev det en ganska komfortabel resa för Frölunda till slut och återigen kunde Joel Lundqvist få lyfta ännu en pokal i sin långa och framgångsrika karriär.

ANNONS

– Vilken resa det här har varit! Det är helt sjukt med tanke på hur säsongen har varit och att vi står här. Man njuter givetvis nu! Vi är ju besvikna om vi inte vinner. Vi vill vara bäst i Europa och i Sverige. Allt annat är vi inte nöjda med och nu är steg ett klart, säger Joel Lundqvist.

Så steg två är ett SM-guld om några månader?

– Så är det ju! Nu njuter vi och är väldigt stolta över det här! Vi får så mycket energi och boost av det här och nu har vi ett guld till att jaga!

LÄS MER:Fansen firade CHL-guldet på Valand – GP sände direkt

Segern innebär att Frölunda tog hem Champions Hockey League för fjärde gången i turneringens sjätte upplaga. Att CHL och Frölunda hör ihop är svårt att argumentera bort efter de siffrorna.

– Det här tröttnar man aldrig på, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Jag är chockad! Det är sjukt det här!

Vad säger du om insatsen?

– Det är så mycket som är bra i den här matchen. Vilken lagmoral som killarna visar upp. Det är en fantastisk stämning här och det här är något vi inte får ta för givet. Vi behöver stanna upp och vara lite stolta.

ANNONS

Kommer du att kunna koppla av och njuta nu?

– Jag är så dålig på det ... jag är redan på nästa träning! Men jag ska bannemig njuta nu! En öl får det allt bli!

LÄS MER:Ännu ett guld för Frölunda – som kan förstärka i jakten på SM-guldet

Nicklas Lasu är assisterande kapten bakom Joel Lundqvist och även om han börjar bli lite van vid att vinna titlar i sin karriär var han märkbart tagen efteråt.

– Det är helt jävla underbart det här! Det är för de här matcherna som man spelar och tränar för och det är verkligen helt otroligt! Det är de här matcherna man går igång på, säger han och fortsätter:

– Att få se så många "Goa Gubbar" som är här också! Det är verkligen fantastiskt att få se.

David Printz hade inte vunnit en titel i hans långa karriär innan han under slutet av säsongen förra året bytte Timrå till Frölunda.

Då slutade det med guld i både CHL och SHL och nu kom tredje titeln.

– Det gäller att bara hålla ut och i så länge man kan! Till slut händer det! Vilken otrolig grupp det här är! Att få vara med och vinna de här titlarna! Jag är stolt över vad vi har åstadkommit, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Sundström och Lasu vände hem för att vinna guld – fick fira direkt: "Helt otroligt"

Hur firar man då en CHL-titel i Tjeckien?

Jo, det vet klubbens ordförande.

– Vi ska fira på hotellet med middag. Sen tillbaka till vardagen igen, säger han.

En som däremot lär få bjuda på en del öl efter segern är Ryan Lasch som efter sina insatser i turneringen fick ta emot prischeck efter prischeck.

– Killarna kommer att försöka få mig att bjuda i ett par dagar nu, säger han och skrattar.

– Det här är en speciellt med tanke på hur säsongen har varit! Vi har varit i underläge flera gånger men sättet vi kommer tillbaka på ... det är karaktär!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS