Frölunda vände och vann

|

Matchens sista två minuter spelade Brynäs sex mot fyra. Fredrik Pettersson hade åkt ut för slashing.

Men Frölunda klarade av de sista dramatiska minuterna och tog med sig tre viktiga poäng hem.

Efter Brynäs dominerat första perioden jobbade sig Frölunda tillbaka och i sista akten var det bortalaget som hade initiativet.

Mika Pyöräla var naturligtvis en av matchhjältarna med sina två mål. En annan var målvakten Frederik Andersen som räddade 31 skott. Han var nöjd efter matchen.

- Det kändes bra, jag var lite spelsugen. Och nu ä r det snart slutspel, det ska bli jättekul, sa han till Canal plus.

Frågan är hur kul. Det är ju viktigt att komma bland de fyra bästa i seriespelet, eftersom de väljer motståndare, och Luleå väljer naturligtvis först. De fyra första lagen har också fördel av att få hemmamatch i en eventuell sjunde och avgörande.

Allra bäst är naturligtvis att vara topp två. Klar segrare är Luleå och Skellefteå är tvåa, tre poäng före Frölunda och fyra före HV och Brynäs.

Allt avgörs i sista omgången på tisdag. Frölunda möter Färjestad i Scandianvium.

Tredje perioden

2-3 13.55, Mika Pyöräla (Mathis Olimb och Fredrik Pettersson). Pyöräla petade in en retur, efter att Freddan sskjutit i stolpen.

2-2 6.44, Patrick von Gunten (Jari Tolsa och Johan Sundström). En snygg inbrytning i power play.

Andra perioden:

1-0 1.42, Calle Järnkrok (Jakob Silfverberg och Simon Löf).

1-1 12.40, Mika Pyöräla (Mathis Olimb och Fredrik Eriksson)

2-1 19.59, Jakob Silfverberg

Frölunda fick klara sig utan tre spelare. Nicklas Lasu ersatte Kahnberg i första kedjan. Viktor Svedberg tog Pierre Johnssons plats. Och i fjärde linan spelade Johan Sundström med Mats Rosselli Olsen och Patrik Näslund. Där saknades Mikael Johansson.