Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Frölunda utbuat efter usel insats

Frölunda spelar tredje SHL-matchen i rad med skottproblem – och det funkar inte mot Luleå. 1–5 på jumbotronen – och en buande publik.
– Har du inte hundra ben så ska du kunna vinna dina närkamper ändå, suckar kapten Joel Lundqvist.

Efter nästan en månad på turné är det ett Frölunda som längtar efter publiken i Scandinavium. Det kommer drygt 9 300 på en torsdag veckan före löning – och de belönas till en början.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

18-årige junioren Samuel Fagemo bjuder på ett läckert klassmål – och kedjan med Ponthus och Pathrik Westerholm imponerar gång efter gång i den första perioden.

Men sedan rasar det.

Totalt.

LÄS MER: Fagemo får scouterna att haja till

Luleå tar över, skjuter 13–4 i skott mot Johan Gustafsson – som får se tre mål trilla in. Två av puckarna vill han garanterat ha tillbaka, även om försvaret inte är till nån större hjälp.

Coach Roger Rönnberg ser bister ut när Frölunda slarvar och går från den spelidé som laget bestämt sig för. Luleå tillåts komma i våg efter våg – och det ser stillastående, trött och krångligt ut när Frölunda väl försöker framåt.

– Vi såg trötta ut i dag. Vi hade ingen bensin i dag – och jag vet inte vad det beror på, suckar Frölundas coach Roger Rönnberg.

Frölunda har rest en hel del på slutet, kom i går tillbaka från Danmark och CHL-mötet med Ålborg Pirates.

– Jag tror på träning – och vi har inte kunnat träna klokt. Vi har inte kunnat ligga och träna på den mängd som vi vill träna på. Det är oerhört mjuka ben på spelarna. Vi står still och spelar hockey, analyserar Roger Rönnberg.

Kapten Joel Lundqvist fyller i:

– Vi behöver inte skylla på nånting! Har du inte hundra ben så ska du kunna vinna dina närkamper ändå. Sen kanske inte allt sitter alla gånger, men det är trubbigt – rakt igenom. Vi har inte farten som vi vill ha i spelet ...

I tredje perioden gör Luleå direkt 1–4 – och en minst sagt upprörd Roger Rönnberg tar timeout.

Det blir ingen bättring och i slutet fastställer Luleå 1–5 i tom kasse.

– Det är bara att konstatera att det går inte att vinna matcher om man förlorar närkamperna och varenda skridskoduell, säger Roger Rönnberg,

LÄS MER: Frölundas fem bästa spelare i förlusten mot Luleå

Till råga på allt blir även Max Friberg skadad efter en skridsko mot ansiktet. Han utgår – och återkommer aldrig i matchen. Han får åka direkt till sjukhus för att sys.

– Det såg otäckt ut. Han är sydd. Det tog inte på halsen, det tog högre upp, lugnar Joel Lundqvist.

På lördag väntar HV71 hemma i Scandinavium – och det lär bli fullsatt.

Redan under torsdagen var försäljningen uppe i 10 000 biljetter.

– Vi kan inte sopa det här under mattan bara. Nu måste vi självklart upp i nivå och studsa tillbaka, säger Joel Lundqvist.

LÄS MER: Friberg fick skridsko i huvudet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.