Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frölunda trippelvärvar

Den ena plockas in från Luleå Hockey. Den andra från Färjestad och den tredje vänder tillbaka från AHL. Nu är målvakten Niklas Rubin och backarna Theodor Lennström och Julius Bergman klara för Frölunda.

Uppgifter om att Niklas Rubin skulle lämna Luleå för Frölunda till den kommande säsongen har flödat, något som också GP rapporterat om. Men nu går också klubben ut och bekräftar att man har skrivit kontrakt med Rubin.

– Niklas har vi följt länge. Vi tittade på honom redan när vi tog in Mattsson (Johan). Det är en driven målvakt i en bra ålder och det är ett plus att han är härifrån, säger Frölundas sportchef, Fredrik Sjöström, till klubbens hemsida.

Niklas Rubins kontrakt sträcker sig två säsonger framöver och han berättar själv att det varit en målsättning för honom att en dag få dra på sig en Frölundatröja.

– Det är lite av en dröm att få spela för Frölunda. Helt fantastiskt, faktiskt lite svårt att förstå, säger Niklas Rubin till hemsidan.

LÄS MER: Barndomsdrömmen har gått i uppfyllelse för Niklas Rubin

Men det är inte bara Rubin som förstärker de svenska mästarna. Klubben presenterar också den 24-årige backpjäsen Theodor Lennström. Lennström kommer senast från Färjestad och har även han skrivit på för två säsonger i Frölunda.

– Jag ville till en klubb där jag kan utvecklas ytterligare, säger Theodor Lennström till Frölundas hemsida.

Fredrik Sjöström om backpjäsen:

– Det är en spännande back. Ett råämne med potential som vi vill utveckla ytterligare.

LÄS MER: Värvningen slutligen bekräftad: "Längtar extra mycket nu"

Hemvändaren ansluter från USA

Dessutom stärks backsidan ytterligare. Det har länge ryktats om att Julius Bergman ska vara på väg hem till Sverige igen efter ett par år på andra sidan Atlanten och då skulle en återkomst till Frölunda vara vägvalet. Nu bekräftas även det av klubben.

– Julius är en defensivt stabil back som vi gillar. Han har krigat på i Nordamerika under några år, men det var läge att komma hem nu. Vi vet vad vi får och det extra kul att få hem en Academy-spelare, säger Frölundas assisterande tränare Björn Liljander till hemsidan.

Även Bergmans kontrakt sträcker sig över två år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.