Frölunda tog tredje raka – körde över Skellefteå

Det blev en mardrömsstart för Frölunda mot Skellefteå. Men det gjorde inte mycket den här kvällen – Frölunda körde över Skellefteå och vann med 6–1.

|

Frölunda fick sätta sig på flyget upp mot Skellefteå utan vare sig Brandon Gormley eller Karl Stollery. Två tunga avbräck på backsidan för Roger Rönnberg som istället tog med sig 18-årige Gustav Berglund som fick göra sin debut i SHL.

En debut som skulle bli lyckosam för honom och för Frölunda som tog tredje raka segern i SHL.

Det skulle dock börja med en riktig mardrömsstart. Skellefteå var klart bättre inledningsvis och Andreas Wingerli kunde lura Niklas Rubin och peta in pucken mellan benen på Frölunda-målvakten efter två minuter och åtta sekunder.

Det skulle ta sju och en halv minut innan första skottet på mål kom för Frölunda.

Kvitteringen skulle dock komma.

Nicklas Lasu drev upp pucken, David Printz tog över och skickade in pucken till Rhett Rakhshani som styrde in pucken.

– Jag försökte bara hålla klubban i isen. Printzen hade bra blick för spelet där, säger han till C More efter att ha gjort mål i tredje raka matchen.

– Vi fick lite momentum efter målet och fick igång vår offensiv och benen. Vi gör en bättre andra del av den andra perioden.

Den andra perioden skulle även den börja tufft för Frölunda. Mats Rosseli Olsen visade ut sig och Jacob Moverare följde efter. Men trots spel fem mot tre för Skellefteå blev det inga mål bakom Niklas Rubin.

Istället kunde Lucas Raymond pricka in ledningsmålet för Frölunda efter ett mål där Skellefteå-spelarna blev vansinniga då 17-åringen högg med klubban mot Gustav Lindvall.

– Det var en puck som kom in där och jag högg lite … sen var pucken uppe på benskydden och då var det bara att trycka in den. Det var inte det vackraste målet men det gör inte så mycket, säger Raymond till C More.

Flera spelare spräckte poängnollan

Det skulle smälla igen för Frölunda innan den andra perioden var över. Rhett Rakhshani drog upp pucken och gjorde ett par rappa dragningar innan Simon Hjalmarsson tog pucken och frispelade Theodor Lennström som dundrade in pucken.

I den tredje perioden skulle Patrik Carlsson få chansen och då knep han med ett dragskott där pucken satt perfekt. Ett mål som var ”Purres” första för säsongen och därmed spräckte han sin nolla i poängkolumnen den här säsongen.

Något som även Lucas Raymond, Johan Sundström och Nicklas Lasu gjorde den här kvällen.

Men det stannade inte där.

För Nicklas Lasu kunde trycka in 5–1 för Frölunda efter att han tagit vara på en retur från Samuel Fagemo.

Men skulle Ryan Lasch bli poänglös i storsegern?

Nej, för med 16 sekunder kvar satte poängkungen dit pucken i powerplay. Ett mål som blev matchens sista.