Frölunda tog storseger – upp i serieledning i SHL

Frölunda gör mål igen. 6–2 borta på Malmö Redhawks – och ny serieledning i SHL. Och Joel Lundqvist trivs i Skåne. Två mål och ett assist den här kvällen.

ANNONS
|

Frölunda har gjort alldeles för få mål så här långt i SHL. Laget ligger långt under statistiken som visar förväntade mål per match … sett till antalet heta chanser som skapas.

Men i Skåne händer det något.

Först sprintar Mats Rosseli Olsen loss i numerärt överläge och sätter 0–1. En stund senare är det Linus Nässén som kommer fri på liknande sätt. Men den unge talangen avslutar aningen vackrare. 0–2 i kryssets nätmaskor – och passningen från Robin Alvarez är magiskt vass.

– Jag ser honom ganska tidigt. Jag tror till och med att han kallar. Det är just här vi snackar om med stretchar. Vi kan göra det lite mer känns det som. Det är svårt för backarna att försvara mot det. Om vi inte får fram passningarna kan vi öppna upp mitten mer och då kan vi hitta något pass mer mellan forwards och backar. Det har fungerat bra hittills, konstaterar Robin Alvarez i C More.

ANNONS

Till 0–2-målet får också målvakten Niklas Rubin en passningspoäng.

I samband med ett numerärt överläge har även både Johan Sundström och Nicklas Lasu ett skott i stolpen, men den spelformen är fortsatt ett sorgebarn. Tre PP-chanser får Frölunda, men inget mål …

– Jag tycker inte att vi kuggar i bra. Jag tycker att vi har stort avstånd mellan lagdelarna och inte fått ihop den homogena femman, säger en besviken Roger Rönnberg i C More.

Nässén bäst på banan

I andra perioden reducerar Malmö när Niklas Rubin har usel sikt. Eric Engstrand siktar in sig – och fixar 1–2. Hanhals-produkten ratades ju av Frölunda, men har lyft i Skåne – och draftades i somras av Ottawa Senators.

Men Frölunda svarar nästan direkt.

Linus Nässén är bäst på banan för kvällen – och nu agerar han framspelare till Joel Lundqvist. Frölundas kapten får stå förvånansvärt orörd, skjuter direkt och ser till att det står 1–3 på mediekuben i paus.

Satta spiken i kistan i öppen bur

I tredje perioden får Frölunda chansen i fem mot tre i 1.40, men lyckas ändå inte förvalta det numerära överläget. Jesper Sellgren skjuter skott på skott, men Lars Volden räddar med tur och skicklighet.

Till sist får dock Frölunda in pucken i spel fem mot fyra. Joel Lundqvist hittar rätt på pass från Jan Muršak och Lucas Raymond.

ANNONS

En stund senare tar Frölundas lagkapten rollen som framspelare – och Max Friberg gör inget misstag i friläget. 1–5 där – och även om Malmö får in en tröstpuck till 2–5 så går Frölunda återigen upp i serieledning i den haltande tabellen.

För med elva sekunder kvar blir även Max Friberg tvåmålsskytt när han sätter 2–6 i tom kasse.

LÄS MER: Mållösa Muršak och Frölunda letar fler mål

LÄS MER: Sökes: Ett nytt klubbmärke till Frölunda HC

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS