Frölunda tillbaka i vinnarspåret – Lasch avgjorde

Det blev inga 12–0 för Frölunda mot Oskarshamn – men det blev seger med 3–1. I en match där både Patrik Carlsson och Jacob Moverare åkte på varsin smäll mot huvudet.
– Det är mer positivt än negativt, han är inte på sjukhus i alla fall, säger Roger Rönnberg om Jacob Moverare som undersöks vidare under fredagen.

ANNONS
|

Oskarshamn åkte på en riktigt käftsmäll senast mot Färjestad. Då blev det förlust med hela 0–12 på bortais för nykomlingen som verkligen var tillbaka nere på jorden igen efter en fin inledning av SHL-säsongen.

Det skulle bli en drömstart för Frölunda när Ryan Lasch kunde fixa ett powerplay så fort han klev ut på isen. Det tackade Joel Lundqvist för som gled förbi två försvarare innan han skyfflade in pucken bakom Fredrik Pettersson Wentzel.

Tuff smäll mot Carlsson – som spelade vidare

Patrik Carlsson skulle vara centimeter ifrån att utöka den ledningen men ribban räddade Oskarshamn den gången.

Samme Carlsson åkte på en rejäl smäll mot huvudet från Arsi Piispanen men Carlsson bet ihop och spelade vidare.

ANNONS

Oskarshamn skulle dock äta sig in i perioden igen efter att Frölunda gav nykomlingen chansen när David Printz, Anders Grönlund och Lucas Raymond visade ut sig en efter en.

Det skulle dock bli desto mer blådårar i den andra perioden. Oskarshamn pressade tillbaka Frölunda och Roger Rönnberg kände sig till slut tvungen att ta en timeout för att väcka sitt lag.

Något som verkade ge resultat.

För Simon Hjalmarsson skickade in pucken bakom Pettersson Wentzel.

Moverare blev liggandes efter smäll mot huvudet

Från bänken skulle han få se Karl Stollery stå för en riktig bjudning när han serverade Filip Sveningsson pucken och reduceringen var ett faktum.

Ryan Lasch ville inte vara sämre än Simon Hjalmarsson och skickade in pucken till 3–1 för Frölunda i den tredje perioden. En period där även Jacob Moverare åkte på en rejäl tackling mot huvudet från Niclas Hardt.

Moverare blev liggandes på isen men reste på sig och verkade vara okej medan Niclas Hardt åkte på matchstraff.

– Hardt brukar vara en stenhård spelare men en spelare som spelar renhårigt. Den hår gången har inte Moverare pucken och han har svårt att hinna göra sig klar för att ta emot en tackling i det läget, säger Roger Rönnberg.

Jacob Moverare tog själv på sig en del av skulden från tacklingen.

ANNONS

– Jag såg honom men jag var inte beredd på att han skulle tackla mig. Det var lite dåligt av mig, säger han.

Hur mår du?

– Det känns som vanligt faktiskt. Jag hade tur eller vad man ska säga.

Det skulle sluta med seger för Frölunda. En seger som gör att laget vunnit fem av sina sex senaste matcher i SHL.

En match som dock Roger Rönnberg inte var särskilt nöjd med.

– Det var en ganska okoncentrerad och ofokuserad match av oss. Vi släpper enormt mycket målchanser mot oss och vi behöver hantera den delen av spelet mycket bättre. Vi ska vara glada att vi vinner på vår effektivitet idag, säger han och fortsätter:

– Första tio av andra borde kosta oss matchen.

ANNONS