Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/7

Frölunda tillbaka i serieledning – efter utskällning

3–1 mot Örebro betyder ny serieledning för Frölunda i den coronahaltande SHL-tabellen.
Men det krävdes en rejäl utskällning – från målvaktscoachen Kristoffer Martin.
– Vafan tror vi att vi är? Hockeyns Barcelona – som bara ska spela runt?!

Frölunda tar elfte (!) raka segern mot Örebro i Scandinavium, men tro inte att teamet bakom laget sitter nöjda bara därför.

För trots ett massivt puckövertag är det inte avgjort förrän Patrik Carlsson skickade in en backhand från eget bås i tom kasse i slutet av tredje perioden.

– Mm. Vi faller in i precis samma fälla som mot Oskarshamn senast. Vi har fortfarande väldigt mycket puck i anfallszon – men tar inte betalt för det, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.

I paus efter andra perioden – där Frölunda hade runt 70 procent av zontiden – stormade klubbens målvaktstränare ner i omklädningsrummet.

Fly förbannad.

– Vafan tror vi att vi är? Hockeyns Barcelona – som bara ska spela runt?!

Roger Rönnberg ler snett.

Frölundas huvudtränare vet att Kristoffer Martin hade rätt – och Rönnberg vet också att han kommer bli påhoppad under matshoppingturen i morgon mitti.

– Jag har en äldre man som brukar stöta ihop med mig vid grönsakerna på Ica. Han säger samma sak varje gång: ”Rönnberg, de är ju bara i hörnen gubbarna! Tala om att målet är i mitten.”

Det är Frölundas stora förbättringspunkt.

– Vi får träna på det under landslagsbreaket. Jag är nöjd att vi ändå kan vinna, för inställningen och attityden till att ta jobbet är det inget fel på. Det behöver man vinna matcher på i SHL också – och Örebro var bra i dag, säger Roger Rönnberg.

Det syntes dock stundtals i anfallsspelet att något hänt efter den oväntade förlusten mot Oskarshamn.

Frölunda spelade ett tag rakare mot mål – och flera spelare var uppe på säsongsbästa. Johan Sundström visade sig stark, orädd och väldigt sugen på att bryta in framför kassen. Robin Alvarez klickade också med sina kedjekamrater Mats Rosseli Olsen och Nicklas Lasu på ett sätt som inte setts tidigare.

Men det var Lucas Raymond som gav Frölunda ledningen – när han snodde pucken av backen Robin Salo i Örebro. Avslutet var iskallt och av högsta klass bakom gästernas målvakt Jonas Arntzen.

Men trots 16 skott mot målet blev det inte fler än ett skott i nät under första perioden. Dessutom kvitterade Örebros Elias Ekström med sitt första SHL-mål någonsin med 18 sekunder till paus.

Men i den andra perioden tog Frölunda återigen ledningen.

Theodor Lennström hade ett superbyte som slutade med att han gav Max Friberg öppet mål – till det femte målet för säsongen.

– Det var roligt att se Theodor i kväll. Det var hans bästa match för säsongen, berömmer Roger Rönnberg.

I den tredje perioden gick Örebro för en kvittering – och tog ut målvakten med över tre minuter kvar.

Då lyfte som sagt Patrik Carlsson in 3–1 ... och Frölunda är återigen tillbaka i serieledning.

– Uppehållet kommer lägligt för ligan SHL och för samhället. Men för vårt lag gör det inte det – om jag ska vara egoistisk. Vi hade gärna spelat på ett tag till. Det känns som om serien knappt har startat. Vi är vana att spela mycket mer med CHL och SHL, så det känns som om vi går på tomgång. Det har varit två veckor med tre matcher i veckan. Det är tråkigt, men samtidigt är det mycket tråkigare det som händer ute i samhället. Det allvar som finns. Hockeyn känns ibland ganska fjuttig när du tänker efter, säger Roger Rönnberg.

Är det rätt att fortsätta spela SHL – när smittan ökar så?

– Det är inte min uppgift att avgöra om det är rätt eller fel. Min uppgift är att se till att Patrik Carlsson gör mål, svarar Rönnberg.

LÄS MER: Stäng ner hockeyn – tills det finns ett färdigt vaccin

LÄS MER: Nya restriktioner kring publik - så agerar Frölunda

LÄS MER: Frölundas match mot Leksand skjuts upp

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.