Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Frölunda till semifinal efter kross

Det bjöds på klassmål, fart och mycket känslor när Frölunda tog sig vidare till CHL-semifinal efter storseger med 2-5 borta mot Linköpings HC.

Inför matchen var det en bekväm sits för Frölunda som behövde förlora med fem mål för att inte ta sig vidare till semifinal i CHL, det skulle alltså krävas en prestation på bragdnivå för att förstöra Göteborgarnas CHL-resa. Något man misslyckades fatalt med, Frölunda kunde bekvämt spela sig vidare i turneringen och enligt tränare Roger Rönnberg var det hemmamatchen som var den avgörande.

- Vi grundlägger avancemanget hemma i Göteborg där vi är oerhört effektiva, något som vi kunde ta med oss till Linköping.

När matchen drog igång hade båda lagen sina chanser och Linköping visade inga tecken på uppgivenhet, trots att man låg under med 4-0 i den totala ställningen. Däremot hettade det till ordentligt när Linköpings Emil Sylvegård delade ut en ful tackling i ryggen på junioren Filip Westerlund.

– Jag såg faktiskt aldrig tacklingen, men det var ju skönt att Filip klarade sig oskadd, säger Victor Olfosson e

Kändes det som att Linköping var frustrerade med tanke på deras utsatta läge?

-- Nej det vet jag väll inte, det var tufft spel från båda lagen.

Svängigt spel gav utdelning för bägge lagen

Utvisningen på Sylvegård, som kunde blivit längre än två minuter, blev kostsam då Victor Olofsson efter ett vackert klapp klapp-spel  gav Frölunda ledningen.

- Vi hade ett bra spel hela vägen och till slut fick jag pucken från Joel och det var bara att slå in pucken i öppet mål, säger Olofsson som skulle få göra ett mål till innan kvällen var slut.

Men det var inte länge man fick vara glada, snabbt därefter kvitterade Linköping. Även det var ett riktigt klassmål när Ken André Olimb släppte pucken till Jakob Lilja mellan benen och Gustafsson var chanslös.

– Vi blandar och ger lite väl mycket tycker jag, säger Joel Lundqvist till SVT.

Frölunda kunde återta ledningen när Johan Sundström slår in pucken på volley i början av andra, sen kom ett disciplinärt lågvattenmärke för båda lagen som gång på gång drog på sig utvisningar som utnyttjades åt båda hållen. Victor Olofsson kunde bland annat med ett slagskott i powerplay göra sitt andra mål för matchen.

- Det kändes skönt, vi gör ju endel mål i powerplay och det var ju skönt att få sätta två stycken.

En av spelarna som spenderade mest tid på botbänken var Bergenheim, som dock återgäldade genom ett mål när han drev in på mål i slutsekunderna av perioden. Målet var i ärlighetens namn spiken i kistan då Frölunda, i och med målet, hade en total ledning med 8-2.

En avslagen tredjeperiod

Det syntes väl på Linköping att matchen var över, tuffa satsningar och fula tacklingar, i frustrationens tecken, från Östgötarna avlöste varandra under slutperioden. För Frölunda var sista perioden en klart trevlig tillställning som man bara behövde spela av. Men ur åskådarsynpunkt så var det inget man vill skriva hem om. Casey Wellman kunde, genom sitt powerplay-mål, sätta slutresultatet 2-5.

Schweiziskt motstånd väntar

Nu väntar semifinalspel mot Schweiziska Hc Fribourg-Gottéron som, ett lag som ligger absolut sist i Schweiziska ligan NLA. I motståndarlaget hittar man en bekanting i Mattias Ritola som stått för 15 poäng på 24 matcher. Första matchen spelas den tionde januari, tills dess verkar det som att Victor Olofsson får göra lite research.

- Jag har inte alls jättebra koll på dem, men jag vet att det är mycket offensiv hockey i NLA så det ska bli jättekul att möta dem.

Inte heller Roger Rönnberg har full koll på vad som kommas skall, men försäkrar om att man kommer ha det va det lider.

-- Vi scoutar inte innan vi vet vilka vi kommer möta och vi kommer ha god koll på motståndet när vi möts.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.