Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: OLA WESTERBERG
Bild: OLA WESTERBERG

Frölunda tar femte raka – Lundqvist stor hjälte

Yngst och äldst levererade när Frölunda besegrade Skellefteå med 5-3.
Supertalangen Lucas Raymond, 16, gjorde sitt första SHL-mål i karriären och Joel Lundqvist, 36, blev stor hjälte med två raka mål.
– Det är väl bra. Vi har ju sagt att vi ska sprida ut det, säger Lundqvist.

Ett par minuter innan första pausvilan brann det till rejält mellan Skellefteå och Frölunda. Det hela började med att bortalaget fick med sig en utvisning, och efter några mindre välriktade backskott klev Gustav Lindström fram, och pangade in ledningsmålet från blålinjen.

I avstängde Mats Rosseli Olsens frånvaro hade Frölunda flugit med stortalangen Lukas Raymond till Skellefteå, och bara 22 sekunder efter Lindströms ledningsmål presenterade sig 16-årige Raymond för SHL-publiken på riktigt.

LÄS MER: Ett nytt härligt genombrott för Frölunda

"Var riktigt roligt"

I sin femte SHL-match kom han igenom och lirkade in en backhandpuck bakom Skellefteå-målvakten Gustav Lindvall, efter en pass av Simon Hjalmarsson.

– Obeskrivligt. Det är riktigt roligt, sa talangen efter matchen.

LÄS MER: Första SHL-målet för Lucas Raymond

Hjalmarsson såg även till att spara den historiska pucken åt sin lagkamrat.

I andra perioden var det Skellefteås tur att göra två snabba. Robin Alvarez gjorde 1–2 med dryga perioden spelad, och minuterna därpå hade Joakim Lindström kvitterat för hemmalaget.

Men då såg Frölunda till att bjuda hemmalaget på en kalldusch. Ponthus Westerholm – som gjorde en bra match tillsammans med tvillingbrodern Pathrik och Oliwer Fjellström – kunde panga in 2–3.

Lundqvist hjälte

I tredje perioden var det kapten Joel Lundqvist som satte den berömda spiken i kistan. Genom att först göra 2–4, och sedan 3–5 i öppen kasse, säkrade han segern för gästerna.

– Det var skönt, säger kaptenen, och hyllar sin unge lagkamrat, som alltså gjorde karriärens första SHL-mål.

– Det är väl den första av många, så det är kul att få vara med på hans resa. Sedan vill man ju inte lägga för mycket press på honom, men det är det ju klart att han har mycket hockey i sig. Det ska bli kul att följa honom.

I och med segern går Frölunda upp i serieledning, två poäng före Färjestad.

– Det är klart det är kul att ligga där. Sedan vet vi ju hur det varit här på slutet, varje omgång åker man upp och ner. Men det är såklart där vi vill vara.

"Yxar av min klubba"

Det var dock inte givet att Joel Lundqvist skulle bli matchhjälte. Bara minuter innan hans 2–4-mål åkte han ut efter en situation med en Skellefteås Petter Granberg.

– Jag tycker det är lite dålig spelförståelse av domaren. Han (Granberg) yxar av min klubba när jag går in i situationen. Jag börjar knuffa för att ta tillbaka klubban och åker ut för en interference... Jag tycker den är helt horribel, men det är min åsikt.

Men i stället för att bli syndabock gjorde han alltså två mål. Kaptenen är uppe på tio fullträffar för säsongen.

– Det tar man ju inte för givet, ens på en hel säsong. Men det var en stor del i mitt spel som jag kände jag saknade i förra säsongen, så det känns såklart bra.

LÄS MER: Följ Frölundas resa till Skellefteå – från insidan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.