Frölunda tappade serieledningen – föll i toppmötet

Frölunda tappade serieledningen efter förlusten i toppmötet med Karlskrona. – Vi tappar konceptet, vi blev känslostyrda, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Efter drygt fem minuter av mötet mellan ettan Frölunda och tvåan Karlskrona slog Carl Grundström till. Hans femte mål för säsongen. Men målet väckte stor ilska hos hemmalaget som slutade spela då de trodde domarna blåst för offside.

– Pucken studsar ut ur anfallszon. Jag kliver upp för jag vill inte vara på fel sida, men jag tycker inte det är så konstigt egentligen, säger Christoffer Ehn som spelade fram Grundström till C More.

– Jag tyckte jag hörde någon vissla och slutade spela för en hundradel. Sen tänkte jag ”va fasen” jag såg ju ”Calle” vid bortre och lirade honom, säger han.

ANNONS

Ilskan i Karlskrona-lägret hade lagt sig lite i den första periodpausen.

– Jag tänkte att det var offside, men man ser hur han åker ut och vänder. Det är lugnt. Men folk lägger av eftersom det kommer någon slags signal, men ingen domare har blåst, säger Karlskrona-tränaren Per Hånberg till C More.

Det är en situation som kan uppfattas som offside, men det är det ju inte när man tittar på bilderna. Men vi hör någon signal och slår av för en sekund. Någon signal går i arenan och spelet stannar upp, säger Alexander Wiklund till C More.

Istället för Johan Gustafsson fick den kanadensiska målvakten, Dan Bakala, chansen i kassen av Roger Rönnberg. Till en början stod 28-åringen för en fin insats och stod för ett par fina räddningar.

Kvitteringsmålet för Karlskrona genom Marcus Paulsson kom genom ett friläge där Bakala tvingades kapitulera.

Det skulle bli ännu värre för Dan Bakala när Karlskrona tog ledningen. John Henrion kastade iväg pucken mot mål ur nästan ingen vinkel alls. Dan Bakala såg ut att göra en enkel rutinräddning men lyckades på något sätt få in pucken i eget mål.

– Det där är en Rembrandt, oj, vad jobbigt för Bakala, säger C More-kommentatorn Patrik Westberg.

ANNONS

Efter två spelade perioder hade Frölunda ledning i skott på mål med 25-12 – trots underläge. Något som fick storstjärnan Henrik Tömmernes att reagera.

– Jag tycker det är lite hafsigt. Vi måste spela rakare och jobba fast puckarna. Det såg vi i första, då orkade de inte med, säger han till C More.

Karlskrona kunde hålla undan i den tredje perioden och övertog därmed serieledningen från just Frölunda. Att Karlskrona skulle toppa SHL-tabellen efter 13 spelade matcher hade nog ingen trott.

– Vi borde haft bättre utdelning, helt klart. Vi skapar bättre lägen. Vi borde ha utnyttjat det bättre, säger Joel Lundqvist till C More.

ANNONS