Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Frölunda tappade segern i sudden

Nä, det vill sig inte i SHL för Frölunda. Ny förlust – trots alldeles lysande spel mot Brynäs.
– Vi får ta med oss en hel del positivt, trots att det känns förjävligt just nu, säger Max Friberg.

Frölunda bjuder alltså på ett stundtals helt bländande spel i Gavlerinken – men när bussen rullar ut från Gävle så ligger den tredje raka SHL-förlusten i bagaget.

Och i ärlighetens namn: Den här matchen ska Frölunda ha avgjort redan efter 40 spelade minuter.

– Ja, jag håller med! Den andra perioden är bland det bättre vi spelat den här säsongen. Vi borde ha satt in några puckar tidigare, säger målskytten Max Friberg.

Det är exempelvis friläge (Ryan Lasch), det är öppet mål (samme Lasch), det är fina kombinationer (Pathrik till Ponthus Westerholm) och det är en läcker inbrytning (Mats Rosseli Olsen).

Det är fantasifullt, lekande lätt – och en riktigt bra prestation.

– Vi fick snabba stopp i egen zon, vände fort och skapade många chanser. Det är det snabba och effektiva Frölunda, precis som vi vill se ut, säger Max Friberg.

Rautio räddar Brynäs

Men det är också David Rautio i Brynäs mål – och han håller kvar gästrikarna i matchen trots att Frölunda dominerar totalt i den andra perioden.

– Vi gör en av våra bättre perioder rent prestationsmässigt. Det gör mig glad att vi kan föra en period så här bra mot ett så pass bra lag som Brynäs. Det gör mig hoppfull inför framtiden, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Max Friberg håller med.

– Det är bara målen som saknas ...

Och efter Brynäs segermål är varken Friberg eller Rönnberg riktigt lika nöjda.

LÄS MER: Frölundas fem bästa spelare mot Brynäs

Pathrik Westerholm tacklas i huvudet under sudden-spelet – och blir liggande. Ingen spelare visas dock ut – och Rönnberg visar upp alla handens fingrar som ett tecken på vad han vill ha för bestraffning.

Matchstraff, alltså.

– Pathrik är inte puckförare och deras kille kommer från blinda sidan. Så för mig är det utvisning, säger Friberg bestämt.

LÄS MER: Westerholm om smällen från blinda sidan

Men Daniel Winge och Mikael Andersson, som redan gett Frölunda ett numerärt överläge i sudden, väljer att fria. I anfallet efter kommer Emil Forslund helt fri med Johan Mattsson – och på returen är Daniel Mannberg först.

2–1 till Brynäs, som vinner mot Frölunda för första gången sedan 8 januari 2018. Säsongens två tidigare möten mellan lagen har slutat med 031-seger efter just sudden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.