Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Frölunda tappade mot Rögle – segersviten stannade på fem

Frölunda vann skotten med 40–17 mot Rögle. Det var dock gästerna från Ängelholm som vann matchen efter att ha vänt på steken och avgjort sent i tredje perioden.
– Det är surt på kort sikt men på lång sikt finns det mycket positivt, säger Roger Rönnberg.

Fem raka segrar i SHL.

Skulle det bli en sjätte för Frölunda?

Det började visserligen bra mot Rögle när Max Friberg på ren vilja tryckte in pucken. Slutet blev dock inte lika lyckligt för Frölunda.

För Oskar Stål-Lyrenäs skulle kvittera.

LÄS MER: Matt Tomkins – från hjälte till syndabock på två dagar

Därefter hade Frölunda dock jätteläge att avgöra matchen när Leon Bristedt åkte på ett matchstraff efter en tackling på Ryan Lasch.

En tackling som blev omdebatterad.

– Jag har suttit här och försvarat domaren och jag förstår att man måste ta ett snabbt beslut och att det går snabbt på isen. Men nu har man ju möjlighet att gå ut och kolla på bilder. Att det här är ens matchstraff...ens utvisning...när man har möjlighet att kolla på video. Det är så fruktansvärt dåligt, säger C More-experten, Sanny Lindström.

LÄS MER: Frölundas nybygge efter fiaskot – byggt om från grunden

Rögles tränare, Cam Abbott, var inte särskilt pratglad efteråt när tacklingen kom på tal.

– Vill jag kommentera den? Ja! Ska jag göra det? Nej!

Hans motpart i Frölunda, Roger Rönnberg, var dock desto mer öppen.

– Jag tycker inte att det ska vara ett matchstraff. Jag har sett den två-tre gånger och det är en tackling rakt framifrån som tar lite olyckligt. Vi vill ju ha tacklingar i svensk hockey och det är inte de situationerna vi ska jaga, säger han.

Ryan Lasch då?

Jo, han tyckte det var rätt.

– Hans armbåge träffar mig i huvudet ... då är det väl ett matchstraff? Jag tycker det var rätt beslut, säger han.

Har du ont nu?

– Nej, det är okej.

LÄS MER: Himmel och helvete för Niklas Rubin i Frölunda

Men trots spel i numerärt överläge i fem minuter för Frölunda blev det bara ett mål när Elmer Söderblom hittade rätt. Dessförinnan hade dock Matt Tomkins bjudit Ludvig Larsson på ett öppet mål och Rögle tagit ledningen i boxplay.

I den tredje perioden fortsatte misstagen.

LÄS MER: Möt mannen bakom masken – Matt Tomkins om brokiga och tuffa resan mot toppen

Återigen var det Matt Tomkins som passade fel och Jens Olsson tog utvisningen för att förhindra ett mål. Av bara farten lyckades Frölunda även vara för många spelare på isen och Rögle fick chansen i spel fem mot tre.

Då kom segermålet genom Lucas Ekeståhl-Jonsson.

– Jag tycker att vi till stora delar gör en jättebra match. Det är vår match som vi styr men vi gör inte det tredje målet ... då kan saker hända. Det är en läxa som vi ska ta md oss. Vi har väldigt mycket zontid och behöver göra tredje eller till och med fjärde målet för att klara av det. Det känns mer som att vi ger det här till Rögle än att de snor det från oss. Det är surt på kort sikt men på lång sikt finns det mycket positivt i årets lag. Vi måste bara trycka på lite hårdare och vara lite rakare för att stänga den här matchen, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det är några studsar som går fel och som coach måste jag vara större än så och se det. Vi har en bra känsla i vår grupp.

Den goda känslan var han inte ensam om att ha trots förlusten.

– Vi spelade väldigt bra. Det var en match där vi kunde ha vunnit om vi tagit tillvara på våra målchanser. Vi gjorde ett dumt misstag när vi drog på oss den där fem-mot-tre i slutet men det är en match vi skulle ha vunnit. Vi gillar hur vi såg ut därute, säger Ryan Lasch.

Är det svårt att ta med sig positiva bitar efter en förlust?

– Inte alls! Vi har en stabil grund med bra ledare i laget och vi fokuserar på nästa match. Det är lugnt och inga problem.

LÄS MER: Frölunda HC – snällast i hela SHL

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.