Frölunda-talangen bekräftar: Nobbar OS

18-årige Simon Edvinsson har stått för en kanonsäsong i Frölunda-tröjan och ska enligt uppgifter till SVT finnas med i bruttotruppen till OS. Men nu bekräftar backen för SVT att han inte kommer att tacka ja till en eventuell OS-plats.

ANNONS
|

Edvinsson har noterats för 25 SHL-matcher i år och var dessutom en del av Juniorkronorna som åkte till Kanada för JVM. Enligt uppgifter ska han alltså finnas med i bruttotruppen till en plats i A-landslaget i OS. Men han kommer inte att tacka ja om han blir uttagen.

– Jag vill fokusera på Frölunda och ett JVM till sommaren, säger han till SVT.

Edvinsson berättar att de hårda karantänsreglerna också är en faktor.

– Det är lite därför också. Blir för mycket flängande om jag också ska spela ett OS.

Inte påverkad av Rönnbergs ord

Hans tränare i Frölunda Roger Rönnberg har tidigare uttryckt en ovilja att släppa spelare till OS.

ANNONS

– Jag kommer att göra allt som är i min makt att inte släppa iväg spelare till ett OS när inte NHL släpper iväg spelare, har Rönnberg sagt till GP tidigare.

Men att Edvinsson skulle ha blivit påverkad av Rönnbergs ord förnekar han.

– Inte blivit påverkad alls. Alla får ta sina egna beslut. För mig är SM-guld och Frölunda prio just nu. Sen förstår jag om andra spelare som till exempel min kompis Christian Folin vill köra. Det kanske är hans sista chans. Alla tar sin egna beslut och folk respekterar det, säger Edvinsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS