Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/6

Frölunda studsade tillbaka – Mattsson stor hjälte

Frölunda studsade tillbaka efter kollapsen mot Linköping och körde över Örebro i de två första perioderna. Sen kom kollapsen som höll på att kosta laget en efterlängtad trepoängare.
– Jag vet inte vad vi sysslar med i den tredje perioden, det var inte bra alls, säger Johan Mattsson som hyllades som den stora matchhjälten efter segern.

Senast hemma mot Linköping i tisdags syntes det direkt. Då var inte inställningen där och spelarna i Frölunda var inte påkopplade till max och den insatsen blev en insats som både Roger Rönnberg och hans spelare snabbt ville lägga bakom sig.

Två dagar senare.

Frölunda gör i princip allt rätt under de två första perioderna och går in i sista pausvilan med 4–1 uppe på jumbotronen i Scandinaviums tak efter dubbla fullträffar av Viktor Ekbom som även passade på att spela fram Samuel Fagemo.

Men då skulle kollapsen komma.

LÄS MER: Här stöttar Frölunda-fansen Näkyvä efter cancerbeskedet

Ludvig Rensfeldt reducerade och Glenn Gustafsson fyllde på och därefter tryckte Örebro på för en kvitteringspuck och vann skotten med 20–8 i den sista perioden men Frölunda kunde ändå hålla undan.

Och i tom kasse kunde Max Friberg sätta dit 5–3.

– Vi har haft det lite jobbigt med starterna tidigare i SHL. Nu gör vi en grym start direkt när pucken släpps. Vi spelar med härlig press och snor några procent så gungbrädan tippar över till vår fördel. Vi spelar med en härlig mentalitet och skapar mängder med chanser, säger Frölundas assisterande tränare Kristoffer Näslund och fortsätter:

– Sen ändrar matchen skepnad totalt i tredje.

Vad är det som hände där?

– Det är som att någon slog på en strömbrytare. Vi är tillbakatryckta hela perioden och Örebro skapar jättemånga farliga lägen. Vi har en bra målvakt som håller oss kvar i matchen och gör så att vi kan ta tre poäng. Det är "Mattan" som håller oss kvar i den här matchen.

LÄS MER: Frölundas kamp för att förstärka – med deadline som närmar sig

"Mattan" är Johan Mattsson och målvakten höll faktiskt med sin tränare den här gången om att det var han som räddade Frölunda i den tredje perioden.

– Ja, lite så var det ... vi gör två jättebra perioder men sen vet jag inte vad vi sysslar med i tredje! Det var inte bra alls, säger han och fortsätter:

– Vi är ju förberedda på att de kommer komma ut och trycka på hårt men inte att vi ska ställa till det som vi gör.

Segern mot Örebro gör att Frölunda tar klivet förbi både Örebro och Färjestad i tabellen och är ny tvåa bakom Luleå – även om Färjestad möter Skellefteå under fredagskvällen. Oavsett vad så var det en seger som var välbehövlig i en jämn tabell.

– Det är otroligt tajt! Det är viktigt att vi steppar upp och är närvarande varje match så det inte blir som mot Linköping. Vi måste vara fokuserade nu. Att det är jämnt är vi vana med, det var samma sak förra säsongen också, säger Johan Mattsson.

Det känns nästan som det väntar ett slutspel innan själva slutspelet?

– Exakt!

Hur skönt är det annars att ha lagt CHL bakom er och bara ha fokus på SHL?

– Det är skönt, det är det absolut. Nu har vi ett fokus och det är grundserien först och sen det roliga. Det är skygglapparna på nu bara.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.