Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Frölunda-stjärnorna stortrivs i sin borg: "Jättebra känsla"

Det förmodade trafikkaoset uteblev. I Frölundaborg fick 4 357 åskådare följa en galen målfest och spelarna stortrivdes tillbaka i sin borg.… – Det är alltid roligt att spela i borgen, säger Henrik Tömmernes.

När det snackades om publik inför toppmötet mellan Frölunda och Växjö i SHL handlade det mesta om ett eventuellt trafikkaos. Detta då en av parkeringarna kring Frölundaborg hade blivit en byggarbetsplats. 
– Jag tycker att staden nonchalerar elitidrotten. Det har blivit fientligt mot elitidrotten och kan vi inte göra ekonomi på våra evenemang så överlever vi inte. För mig är hela beslutet jättemärkligt, sa Frölundas ordförande Mats Grauers tidigare i veckan.

Kaos eller inte – till Frölundaborg kom det 4 357 åskådare i en arena där maxantalet ligger på 6 044.
Frölunda spelar redan alla sina matcher i Champions Hockey League i den klassiska hockeyarenan. Under slutspelet förra säsongen blev det en hel kvartsfinalsserie – då mot Djurgården inför ett kokande Frölundaborg. För spelarna i Frölunda är det ett skönt ombyte och laget känns nästintill oslagbara.
– Vi har en jättebra känsla härinne! Både från CHL och tidigare matcher i SHL. Det blir ofta speciella matcher och det blir en bra atmosfär, säger Joel Lundqvist.

Nästa gång Frölunda tar sig in i Frölundaborg är 24 februari då Leksand kommer till Göteborg i ett riktigt publikmöte. Lapp på luckan då eller?
– Vi har härliga minnen härifrån. Främst tänker jag på slutspelet förra säsongen mot Djurgården då det var ett helt fantastiskt tryck härinne. Det var en skön inramning nu också och publiken hängde med bra. Det är alltid kul att spela i borgen, säger Henrik Tömmernes.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.