Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Frölunda-stjärnan: "Jag tänkte – varför ringer ni mig?"

Dan Bakala fick äntligen chansen igen och tog den mot Leksand. Den 28-årige kanadensaren trodde dock inte ens själv på att han skulle få chansen i Frölunda. – Jag tänkte ”varför ringer ni mig?”, säger han.

Frölunda hämtade Dan Bakala från IK Oskarshamn inför säsongen. I SHL-debuten blev det förlust borta mot Brynäs med 7–2 för Frölunda. Bakala fick vänta ända till förra omgången mot Örebro innan han fick chansen igen. Mot Leksand under torsdagskassen var han tillbaka i kassen – första gången i Scandinavium.
– Det kändes som hemma, säger han med ett stort leende.

Hur har tiden varit utanför laget? Tungt?
– Det är lite tufft. Men jag har fått bra support som har kunnat hjälpa mig för att förbereda mig när nästa chans kommer.

Svårt att anpassa sig till Frölunda? Många saker som ska uppfyllas?
– Jag skulle inte säga att det har varit enkelt … men inte heller jättetufft. Det har varit mycket att lära. Lär man sig det och kommer in i de punkterna som finns här så kommer du att bli en stjärna.

Hört något från tränarna? Står du nästa?
– Det är tränarnas beslut. Vi får vänta och se …


I somras när samtalet från Frölunda kom till Dan Bakala trodde han först att det var ett skämt.
– Ja, lite faktiskt. Jag tänkte ”varför ringer ni mig?”. Efter att jag pratat med dem så förväntade jag mig att aldrig höra från dem igen. Men så blev det inte, det är en ära att vara en del av Frölunda, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.