Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Frölunda startar hockeyskola för tjejer: "Jätteviktigt"

Frölunda vill slå ett slag för jämställdheten inom ishockey, därför väljer man att starta en hockeyskola för tjejer. – Vi hoppas att detta ska stimulera andra klubbar till att göra likadant, säger klubbens ordförande Mats Grauers till GP.

I skrivande stund finns det inget seriespel för tjejlag inom ishockeyn, detta vill Frölunda råda bot på. Så för första gången väljer klubben att starta en hockeyskola för tjejer, med start runt slutet på september.

– Vi har bestämt oss för att starta ishockey för tjejer från grunden och det innebär att vi börjar med en hockeyskola. Sen ska vi tillsammans med klubbarna i regionen försöka få fler som startar hockeyskola för tjejer så att det kan bli ungdomsserier. För det finns det inte i nuläget, vilket är ett bekymmer, säger Frölundas ordförande Mats Grauers innan han fortsätter:

– Vi tror på att man ska börja från grunden och bygga uppåt. Så det är vad vi gör nu och vi hoppas att detta ska stimulera andra klubbar till att göra likadant.

Viktigt att starta från grunden

Enligt Mats Grauers är det en självklarhet att Frölunda gör en satsning för att alla som vill ska kunna spela ishockey, enligt ordföranden är det då av stor vikt att man börjar bygga nedifrån och upp.

– Det är jätteviktigt, det finns ju alla skäl till att göra på det här sättet. Men skillnaden mot andra klubbar är att vissa väljer att ta över ett färdigt damlag, men det skapar ju ingen grogrund för framtida flickhockeylag.

Hoppas på ett damlag

Satsningen just nu är att starta hockeyskola för tjejer, men Mats Grauers tror att det till slut kan mynna ut i ett damlag under Frölundas regi.

– Jag tror inte alls det är otänkbart att vi har juniorlag, som det finns på killsida, och slutligen ett damlag också. Det här kommer ta tid och tålamod, men vi är övertygade om att det här är helt rätt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.