Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Frölunda ställs mot vitryskt lag i CHL-sextondelsfinalen

Till hösten påbörjas Frölundas resa mot att försvara CHL-titeln – för tredje raka säsongen.
Den gör det med en sextondelsfinal mot vitryska Neman Grodno.
– Nu vet vi vad vi förbereder oss för, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Frölunda har skördat stora framgångar i Europa och under Roger Rönnbergs tid som huvudtränare har man vunnit CHL hela fyra gånger.

I år försvarade man titeln i finalen borta mot tjeckiska Mountfield.

Till hösten påbörjas resan mot att, för tredje säsongen på raken, koras till CHL-mästare. Den här gången blir det dock en lite annorlunda turnering. Detta med anledning av coronapandemin.

I stället för att börja med ett gruppspel i september så inleder turneringen direkt med sextondelsfinaler i oktober och under onsdagen blev det klart vilket Frölundas första hinder i jakten på en femte CHL-titel blir – vitryska Neman Grodno.

– Det är säkert en tuff uppgift, men det ska bli kul och utmanande. Nu har vi en motståndare framför oss och vet vad vi förbereder oss för och det känns vansinnigt roligt, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Det var under slutspelet i CHL 2016/17 som Frölunda spelade i Vitryssland. Den gången stod Yunost Minsk för motståndet och det blev förlust på bortais, men på hemmaplan kom en revansch stor nog för att Frölunda skulle avancera vidare och så småningom även vinna turneringen.

Förra säsongen inledde Frölunda riktigt blekt i CHL, men växte som bekant in i turneringen och gick hela vägen. Den här gången kommer det behöva se annorlunda ut med slutspelsträd direkt.

– Vi lär oss genom alla år vi är med i CHL och vi vet att det alltid är tufft. Man hamnar i problem om man tänker att det är lag vi ska slå. Det kommer att vara svårt, säger Rönnberg.

Vi är inne i juni nu och ni har fått mer tid att träna fysiskt i och med att säsongen tog slut i förtid. Hur tycker du känslan är i laget just nu?

– Många kommer påstå att det är en klyscha bland tränare att spelarna är bättre tränade än någonsin, men vi hade sex-sju personbästan på gymmet idag. Men det är jättebra att vi får något tidsbestämt att längta mot, säger Roger Rönnberg.

Fakta: SHL-lagens motstånd i sextondelsfinalen

Luleå–Eisbären Berlin.

Färjestad–Cardiff.

Zug–Skellefteå.

Frölunda–Neman Grodno.

Rögle–Stavanger.

Första matchen spelas 6-7 oktober, returerna 13-14 oktober.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.