Frölunda ställs mot Adler Mannheim i CHL-slutspelet

Alder Mannheim väntar för Frölunda i CHL-slutspelet. Ett besked som möttes av jubel i Göteborg.
– Vi var lite oroliga att det bara skulle bli massa svenskmöten, säger tränare Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Gruppspelet är slut och det är dags för slutspel i Champions Hockey-league, vilket Frölunda går in i som regerande mästare efter att förra säsongens turnering ställts in på grund av pandemin.

Under fredagen slutspelsmatcherna och därmed stod det klart vilket första hindret i slutspelet blir för Joel Lundqvists Frölunda.

LÄS MER:Fem punkter efter Frölunda mot Rögle BK

I åttondelsfinalen väntar tyska Adler Mannheim, något av en drömlottning för Göteborgslaget. Mannheim är förvisso i skrivande stund tabelltvåa i inhemska ligan DEL, men har aldrig tagit sig längre än till åttondelsfinal i CHL.

I klubben finns även en Frölundabekanting. Jan-Axel Alavaara, som tog två SM-guld i Göteborg under början av 2000-talet, är numer sportchef i Mannheim.

ANNONS

Jubel i Frölunda

Ryan Lasch följde lottningen på en skärm i Frölundaborg. Den amerikanske poängmaskinen jublade när det stod klart att det inte blev ett svenskt lag i åttondelsfinalen.

Istället blev det tyska Mannheim. Något även tränare Roger Rönnberg välkomnade.

– Det är ett jättebra lag. Sen är det alltid roligare att möta ett annat lag som inte spelar i samma liga som oss. Det piggar upp och vi får se och möta något annat vilket jag tror är bra för oss, säger Roger Rönnberg.

Vad säger du om er motståndare?

– Det är en organisation som vill uppåt och har fantastiska resurser och får fantastiska resurser för att bygga upp något långsiktigt. De har något bra på gång och det är ett lag man behöver respektera.

Var det en motståndare ni ville ha eller inte?

– Det finns inga lätta matcher kvar nu. Visst, det fanns ett franskt lag (Ruen Dragons) och Bolzano (Italien) men om du ska gå någonstans i den här turneringen från nu och framåt så måste du vinna mot svåra lag. Du kan inte gå runt och hoppas på en enkel resa för då har du ändå inte vad som krävs för att vinna. Det här blir ett bra test för oss och två matcher som blir sportsligt utmanande.

ANNONS

LÄS MER:Sanny Lindström rasar över matchstraff i Scandinavium

Var orolig för svenskmöten

Till åttondelsfinalerna är hela fem svenska lag vidare.

Inget av lagen möter varandra.

– Vi var lite oroliga att det bara skulle bli massa svenskmöten och att CHL ville ha ut oss, säger Roger Rönnberg.

Du var rädd för varma och kalla bollar?

– Ja, men det här tyder ju på att det finns en rättvisa.

Åttondelsfinalerna i CHL

Fribourg-Gottéron (Schweiz) - Red Bull Munich (Tyskland)

Rögle - ZSC Lions Zurich (Schweiz)

Lukko Rauma (Finland) - HC Bolzano (Italien)

Sparta Prague (Tjeckien) - Skellefteå AIK

Tappara Tampere (Finland) - Växjö Lakers

Frölunda HC - Adler Mannheim (Tyskland)

Red Bull Salzburg (Österrike) - Rouen Dragons (Frankrike)

KAC Klagenfurt (Österrike) - Leksands IF

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS