Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Frölunda slog nästjumbon – tog sjunde raka

Det var ingen sprudlande uppvisning från Frölunda mot Oskarshamn. Men det blev likväl seger på nytt i Scandinavium när regerande mästarna tog sjunde raka på hemmais. Men varför blir det så många segrar i Göteborg?
– Vi hade väl fjorton raka förra säsongen? Vi är väldigt starka här i Scandinavium, säger Simon Hjalmarsson.

Det börjar nästan bli så att spelarna i Frölunda glömt av hur det är att förlora på hemmais. Senaste förlusten i Scandinavium så långt tillbaka som den 5 oktober när Rögle kom på besök till Göteborg.

Därefter har segrarna radat upp sig.

Segern mot Oskarshamn var den sjunde raka på hemmais.

Jacob Peterson öppnade målskyttet, Joel Mustonen fyllde på och innan den första perioden var över skulle Jacob Moverare ha skickat in 3–0 till sitt Frölunda. Ett mål som ganska mycket tog död på matchen.

– Vi har 3–0 med oss in i första och jag säger inte att det är negativt men det blir lätt att man slappnar av några procent ... men vi släpper inte till alltför mycket chanser utan gör det stabilt men inte så mycket mer, säger Simon Hjalmarsson och fortsätter:

– Det var lite halvt avslaget men tre poäng är alltid skönt.

Ni fortsätter att hitta sätt att vinna på?

– Ja, det här var inte vår bästa match på året direkt men det är poängen som räknas. Det är starkt att ta poäng i en match som den här. Vi förväntas vinna och det gör du inte bara på beställning. Vi gör det som krävs men inte mycket mer.

Efter en rejält sömnig period skulle det dock rassla till igen när Patrik Carlsson dundrade in pucken bakom Tex Williamsson innan John Dahlström tröstmålade för Oskarshamn. Men närmare än så kom inte gästerna.

Istället kunde Frölunda bärga sjunde raka segern på hemmais.

– Jag visste faktiskt inte att det var så många! Men det är ju kul och bra, säger Anders Grönlund.

Varför är ni så starka här?

– Vi vet att vi har ett grymt stöd från läktaren. Vi har alla förutsättningar att komma ut starka här och vi ska ha ett litet övertag här. Det tycker jag att vi har visat att vi tar tillvara på också. Vi vill bygga det på vårt spel och ta taktpinnen oavsett om vi spelar borta eller hemma.

Simon Hjalmarsson njuter efter ännu en seger i omklädningsrummet och hittar efter en stund tre nycklar till varför Frölunda är så starka i Scandinavium.

– Det har egentligen alltid varit så! Ända sedan jag spelade i andra lag har det varit tufft att komma hit. Det är ganska varmt här, du möter ett lag som spelar med mycket forecheck. Det kan lätt bli jobbigt om du får något mål mot dig och vi är jobbiga att möta. Vi hade en plattmatch i premiären och Rögle var inte vår bästa match heller. Men vi har ett väldigt bra självförtroende här, säger han.

Så, självförtroende, forecheck och värmen?

– Haha! Ja, där är de tre nycklarna!

Är värmen ett problem även för er?

– Vi är ju lite mer vana vid det. Men det blir varmare här än andra arenor och är du inte van vid det så kan det bli lite jobbigt. Vi är dock bekväma med det i alla fall.

Frölundas hemmasvit – sju raka:

12 oktober: 4–1 mot Luleå

17 oktober:

6–5 mot Växjö

19 oktober: 4–1 mot Malmö.

26 oktober: 5–1 mot Skellefteå.

14 november: 4–1 mot Örebro.

21 november: 7–1 mot Leksand.

28 november: 4–1 mot Oskarshamn.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.