Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Frölunda slickar såren efter tunga förlusten

En blytung förlust mot HV71. Särskilt mycket tid för att älta den förlusten finns dock inte för spelarna i Frölunda. Redan på tisdag är det dags för ännu en måstematch den här säsongen.
– Vi ska gå vidare, det är vårt stora mål, säger Johan Sundström om returmötet i Champions Hockey League.

Det är en känsla som spelarna i Frölunda inte varit alltför vana vid under den senaste tiden. Känslan av en förlust efter en match i Scandinavium men mot HV71 vill det sig inte riktigt och det rinner iväg i den andra perioden.

När pausvilan ljuder är det 0–4 på jumbotronen och matchen är över.

– Vi är trubbiga, de är skarpa och vi var inte värda den här vinsten, säger Nicklas Lasu.

Trodde du på en vändning?

– Det gör man! Men vi hade behövt ett mål tidigt och känna att man är på det ganska fort. Vi ger oss aldrig men utmaningen var ju stor. Det är en utmaning att hålla tålamodet där. Det är riktigt surt att släppa en match så tidigt i en period där vi vill vara bra själva men det saknades lite.

Måstematch väntar för Frölunda

Någon chans för att deppa ihop efter matchen finns dock inte för spelarna i Frölunda. För redan på tisdag är det dags för en riktig måstematch för Nicklas Lasu och hans lagkamrater. Då är det dags att sätta sig på flyget till Schweiz för returmötet med Biel-Bienne.

Mötet i kvartsfinalen i Champions Hockey League.

En match där Frölunda behöver vinna för att avancera sig vidare i turneringen. En förlust och äventyret är över alldeles för tidigt för att klubben och spelarna ska vara nöjda.

– Vi stänger matchen mot HV och förlusten direkt och får titta framåt till på tisdag, säger Johan Sundström och fortsätter:

– Det finns ingen tid att älta det här ... vi måste lära oss av det och gå vidare. Det är många viktiga matcher nu och matcher nästan varannan dag hela tiden. Nu är det slutspelsfajt som gäller och det ska bli otroligt kul att spela den fajten och se vad vi kan göra där. Vi ska gå vidare – det är vårt stora mål.

Skönt med så tätt mellan matcherna? Ni hinner inte älta eller jubla särskilt länge?

– Det är så spelschemat blir innan det blir landslagsuppehåll och så. Men för oss är allt fokus på tisdag och vi ska ta lärdom av den här förlusten, gå igenom den och sen stänga kvällen. Vi tar sikte mot Biel direkt och ska ner dit och göra en väldigt bra insats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.