Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/8

Frölunda slarvade bort segern mot Malmö

Frölunda HC hade greppet mot Malmö – men slarvade. Det slutade med 2–3 mot bottenlaget från Skåne – som blockade 20 skott!

När Frölundas förre guldhjälte Pathrik Westerholm gnällde på domaren för en utvisning om för många spelare på isen så drog han också på sig ett eget straff.

Det gav spel fem mot tre – och efter 17 sekunder i spelformen hade Max Friberg skickat in sitt sjunde mål för säsongen. Den superstarten kunde Malmö inte hämta sig ifrån – och Frölunda dominerade första perioden både spelmässigt och chansmässigt.

Det slutade exempelvis 11–3 i skott på mål efter 20 spelade minuter.

Men i andra perioden hände det något.

För även om Frölunda fortsatte att leda skotten stort så var det bottenlaget från Skåne som tävlade allra mest. Joe Veleno kvitterade med ett kanonskott och när Frölunda spelade i numerärt överläge gav Max Friberg bort pucken.

Förre syndabocken Pathrik Westerholm tog den – och frispelade Jan-Mikael Järvinen, som var iskall tillsammans med Niklas Rubin. Snabba handleder, pang – och en backhand i krysset.

LÄS MER: Ryggradslöst, SHL – eller ska sociala medier dela ut straffen?

Därmed stod det 1–2 efter 40 spelade minuter. Och det blev än värre, för Malmö tilläts också göra 1–3 när Mattias Norlinder gav bort pucken i början av tredje perioden.

– Jag hade egentligen bara kunnat säga så här. Malmö gör mål på sina chanser. Och vi inte på våra. Punkt. Det är egentligen så det är. Statistiken visar att det ungefär är en 4–1-match till Frölunda. Sedan är ju statistik bara sannolikhet – och sannolikhet är inte 100-procentig. Jag tror nånstans att kampmoral och skärpa som spelar in – och att det är inställning som gör att du kan gå emot sannolikheten, säger Roger Rönnberg.

I numerärt överläge kunde Frölunda också reducera till 2–3.

– Malmö hade desperationen, både med och utan puck. De nyttjade sina lägen och lyckades också att stänga till framför Oscar Alsenfelt, som också är bra i mål. Det blir matchavgörande i dag, säger Roger Rönnberg.

Han lyckas dock hitta några små glädjeämnen i matchen.

– Ska vi zooma ut är basen i vår insats bra. Vi gör två mål i powerplay. Vi gör inga mål i fem mot fem – och det är jag inte nöjd med, men vi skapar för att göra två till fyra mål till normalt sett. Men vi får inte in pucken i dag, säger Frölundas coach.

LÄS MER: Roger Rönnberg om Joel Lundqvists avstängning: ”Tappar en del av glädjen i mitt jobb”

LÄS MER: Joel Lundqvists svar efter avstängningen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.