Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Frölunda slarvade bort segern i Skåne

Frölunda sköt fyra mål borta mot Rögle – men förlorade ändå. Efter usel försvarsinsats.
– På lång sikt är det här en bra förlust om vi är självkritiska, säger Roger Rönnberg.
– Jag vill inte ha några nyttiga förluster, säger en förbannad Joel Lundqvist.

På nio spelade matcher hade Frölundas starka försvar – med ligans räddningsprocentuellt sett vassaste målvakt Niklas Rubin i spetsen – bara släppt in 14 mål. Det var ett snitt på 1,55 mål bakåt per match.

Men så åkte laget till Ängelholm i Catena Arena för möte mot Rögle. Ett Rögle som Frölunda aldrig lyckades slå förra säsongen på fyra försök.

Och trots bortaledning vid tre tillfällen den här kvällen så var det ändå Rögle som vann, 5–4 efter ett par galna målexplosioner i matchen.

– Det jag inte gillar är att vi inte är skarpa defensivt. Vi släpper till alldeles för mycket enkla lägen för Rögle. Vi släpper in jäkligt dåliga mål i dag! Jäkligt dåliga mål för oss, upprepar Frölundas coach Roger Rönnberg besviket.

Släppte in billiga mål

Frölunda hade, med en 2–1-ledning, anfall efter anfall och en rejäl press mot Rögles försvar under den andra perioden – och det resulterade i den ena utvisningen efter den andra.

Men i ett av Frölundas numerära överlägen var det Rögle som kunde kontra och Anton Bengtsson sköt 2–2 i målvakten Niklas Rubins så kallade gubbhörna.

Trots det svarade Frölunda svarade direkt – och förvaltade PP-möjligheten. Nicklas Lasu var sist på pucken och Frölunda ledde återigen.

Men ett lag är ofta sårbart efter ett ledningsmål – och med 25 sekunder kvar till paus hittade Dennis Everberg krysset med en riktig projektil.

3–3, kvitterat igen – i en målexplosion med tre mål på 76 sekunder.

– Vi släpper in ett mål i powerplay – och det känns tråkigt, för vi har en väldigt bra period i matchen och bud på fler mål. Sedan går vi in och tappar pucken på offensiva blå – och de gör en snabb omställning som ger mål och energi, suckar Roger Rönnberg.

Frölundas kapten var inte gladare.

– Du ska inte ta bort Rögles insats, de ligger på och kör. Men det är surt när vi själva inte är så skarpa med pucken i vissa lägen. Eller att vi inte håller positionerna. Det behöver vi om vi ska vinna här. Vi gör ju ändå fyra mål, säger Joel Lundqvist besviket.

Rubins procent dalade

I den tredje perioden så straffade det sig återigen att ta utvisningar för Frölunda. Rögle kunde ta ledningen – för första gången i matchen. Simon Ryfors, fostrad i Hanhals, hittade rätt när Frölunda pressades tillbaka.

Och även om FHC-backen Theodor Lennström kvitterade direkt med ett skott likt ett fladdrigt höstlöv bakom Rögles tveksamma målvakt Christoffer Rifalk skulle det vara det Cam Abbott-tränade gänget som vann.

Anton Bengtsson hittade in med andra målet för kvällen med bara 132 sekunder till 60 spelade minuter – och fick därmed ner Niklas Rubin på den blygsamma räddningsprocenten 82,76.

Inför matchen hade han ett snitt på 94,55 …

– Vi är inte riktigt nog skarpa för att förtjäna den här segern. Jag tycker att den sista skärpan äger Rögle i dag. Vi har inte skärpan att över 60 minuter ligga och spela i vårt spelsystem, vinna de rätta kamperna och spela smart. Det är en nyttig läxa för oss. På lång sikt är det en bra förlust om vi är självkritiska – och lär oss nånting av matchen, säger Roger Rönnberg.

Det snacket ville inte Joel Lundqvist lyssna på.

– Jag vill inte ha några nyttiga förluster. Det är små detaljer som de utnyttjar – och det gäller att vara skarp mot ett sånt här bra lag. Det är en möjligen en läropeng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.