Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Frölunda skrämde spöket Rögle i straffdrama

Frölunda har skrämt spöket Rögle. Efter fem raka förluster blev det vinst – 4–3 efter straffar.
– Det är alltid nyttigt att vinna. Oavsett om det är träning eller på allvar, säger coach Roger Rönnberg.

Under fjolårets SHL-säsong så lyckades Frölunda inte besegra Rögle BK en enda gång. Det blev också förlust förra veckan i Frölundaborg, 4–6 – i en match där Frölunda tillbringade massor av tid i utvisningsbåset.

Bra, sa Roger Rönnberg – så killarna väcks.

Bra, sa Lucas Raymond – så spelet inte slashas eller hakas sönder.

Så när Frölunda genrepade nere i Ängelholm mot just spökmotståndaren Rögle BK, ja … då skulle utvisningarna vara bortslipade.

Det funkade … sisådär.

– Jag tycker att vi tog ett steg åt rätt håll – när det gäller disciplinen. Det gör vi absolut. Vi är klart bättre fem mot fem – och det var vi i den förra matchen mot Rögle också. Fem mot fem-spelet börjar se ut som vi vill att det ska se ut, med fyra hårt jobbande kedjor där alla kedjor vill gå för att göra nästa mål. Sedan är det kommande steget att vi måste vinna powerplay/boxplay-matchen i varje match, säger Rönnberg.

När Rögles Leon Bristedt frispelade Dennis Everberg så sköt han kvitt och lågt i hörnet bakom målvakten Niklas Rubin, som fick chansen i genrepet.

1–0 till hemmalaget – som även hade chansen att spela i fem mot tre efter två onödiga Frölunda-utvisningar.

Men det var Frölunda som skulle kvittera i just numerärt överläge. Simon Hjalmarsson hittade Mattias Norlinder som i sin tur skickade pucken på direktskott till Lucas Raymond.

Pang och bom, kvitterat med en stenhård projektil i nät.

– Det har blivit lite striktare, på främst klubborna – och det gör att det blir mer utvisningar också. Jag tycker det är bra, så du får bra flyt i spelet. Det blir ingen spelförstörelse, säger Lucas Raymond.

I numerärt överläge fixade han fjärde målet på sex träningsmatcher.

– Det känns riktigt bra! Vi börjar komma ihop mer och mer som lag, i kedjan – och nu också powerplay. Det är alltid kul när det går framåt. Vi ska fortsätta bygga på det, säger Lucas Raymond.

I andra perioden så såg också Simon Hjalmarsson till att Frölunda tog ledningen, när han lyfte upp en riktigt fin passning från Jan Muršak – även det i numerärt överläge.

Frölunda hade vänt.

Men så var det problemet med utvisningarna.

Först slashade nye Robin Alvarez ut sig – och Adam Tambellini kunde kvittera i numerärt överläge.

Sedan hade Frölunda sex man på banan – och Daniel Zaar såg till att Rögle vänt matchen med sitt kanonskott.

– Det är klart att det är en omställning. Jag har gått igenom lite basics, men ibland så vet jag om när jag kör lite fel där ut, säger Robin Alvarez – som inte spelat match sedan mars.

– Mm. Det var väldigt länge sedan – och det känns …

Roger Rönnberg:

– Han är inte inne alls i vårt spelsystem än! Men det är en jäkla fin och ödmjuk kille som jobbar hårt. Det kommer att bli bra. Jag ville ge honom en match där han kan träna på tempo i skridskoåkningen ...

I den tredje perioden lyckades Frölunda kvittera. Dennis Everberg skulle precis komma in på isen efter en utvisning, men i samma sekund så forcerade Nicklas Lasu in 3–3 på pass från Patrik Carlsson och Max Friberg.

Efter en mållös sudden death så avgjordes allt på straffar. Lucas Raymond satte en – men det var Patrik Carlssons distinkta skott som gav segern med 4–3 till slut.

Spöket bortskrämt!

Och så fanns det 50 åskådare på läktarna – som buade, hejade och stojade. Rögle lottade ut biljetter bland säsongskortsinnehavarna.

– Det gav skillnad, faktiskt! Det trodde inte jag – att noll till 50 skulle vara skillnad. Det gav effekt. Skulle vi kunna få in några hundra eller tusen i Scandinavium så skulle det vara underbart, säger Roger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.