Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/12

Frölunda serieledare efter femte raka segern

Frölunda startade nya året som det förra avslutades. Med seger, vill säga.
5–2 mot Oskarshamn, den femte raka segern – och ny serieledning.
– Det är en stark insats överlag, konstaterar Roger Rönnberg.

Frölunda rullade in med bussen i Oskarshamn med fyra raka segrar – och en gryende form. Det kunde du inte säga om hemmalaget, som förlorat 15 raka matcher. Det är sämst i SHL:s och Elitseriens historia.

Men det blev också en sextonde förlust i rad.

För även om Frölunda drog på sig en rad onödiga utvisningar i första perioden så storspelade Niklas Rubin i målet. Han rånade bland annat Rickard Palmberg på ett givet mål, efter en magisk dubbelräddning med först benskyddet och sedan plockhandsken.

– Han kommer upp jättestort i början av matchen och ger oss en chans att vinna, det är fantastiskt kul att se, säger Roger Rönnberg.

Sent ledningsmål

Och i periodens slutsekunder fick backen Jesper Sellgren, utlånad från Carolina Hurricanes, tag på pucken.

Han sprintade loss från all bevakning – och satte ledningspucken mellan benen på Joe Cannata i Oskarshamns mål.

Rättvist? Nä, inte alls – men ändå 0–1 i första paus i Be-Ge Hockey Center.

– Jag gillar att vårat försvarsspel spelar upp vår målvakt, det är härligt att se. Vi har väldigt bra målvaktsspel. Det tycker jag är bra till dess att vi får utdelning, att vi är stabila i grunden bakåt, säger Rönnberg.

Men när unge juniorbacken Simon Edvinsson försökte plocka ner en puck med handen kunde Oskarshamn komma två mot noll – och det löste inte ens Niklas Rubin.

Markus Modigs kvitterade iskallt.

Friberg bakom ledningsmålet

Och en stund senare fick IKO på nytt spela i numerärt överläge när Jan Muršak visade ut sig. Då slet Max Friberg åt sig pucken i anfallszon innan han serverade norrmannen Mats Rosseli Olsen – som sköt direkt och stenhårt. 1–2 i nättaket, grepp för Frölunda.

Roger Rönnberg gillade vad han såg.

– Det är grymt ... det är grymt!

Han fortsätter:

– Det är fantastiskt att se Max, och så hårt som han jobbar, och tillsammans med Rosseli bildar han seriens bästa boxplay-par. Så det är jättekul att de dessutom producerar framåt i boxplay.

Christoffer Ehn bröt måltorkan

I den tredje perioden spräckte också Christoffer Ehn sin målnolla – efter 14 matcher utan nätkänning.

– Jag tror allt är viktigt för Christoffer, så han ska känna sig hemma i vårat lag och känna att han hjälper laget. Det är det viktigaste för honom. Han gör sin bästa match i dag och jag tycker att den kedjan, tillsammans med Joel (Lundqvist) och (Linus) Nässén funkar riktigt bra.

Och även om Oskarshamns Rickard Palmberg reducerade till 2–3 så avgjorde Patrik Carlsson med sitt tionde mål för säsongen. Slutresultatet fixade Jan Muršak i tom kasse.

2–5, den femte raka segern – och serieledning på nytt.

– Det är överlag en bra match tycker jag, vi blir bättre ju längre vi spelar matchen. Så det är en stark insats överlag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.