Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Samuel Fagemo sätter den avgörande straffen bakom Växjös målvakt Viktor Fasth. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frölunda segrare efter straffdrama

Ett ineffektivt Frölunda kunde till slut besegra Växjö efter straffar.
Där klev en 18-årig rookie vid namn Samuel Fagemo fram och blev hjälte.
– Det var jäkla skönt, säger han.

Det läckande sållet som Frölunda tog form av i Närke var ett minne blott. Däremot gjorde sig ineffektiviteten ständigt påmind och hade mycket väl kunnat fälla Roger Rönnbergs mannar.

Inget lag vinner, som bekant, matcher genom att endast hålla ute pucken ur eget mål, den ska in i det andra också. Frölundatränaren var nöjd med mycket efter segern mot Växjö, men hittade en sak som han vill se förbättring kring.

– Jag är nöjd med allt förutom vår effektivitet, att vi inte gör mål. Jag tror på sannolikhet och tycker att vi skaffar oss en hög sannolikhet att vinna idag, så kan vi repetera den här prestationen lite oftare så skulle jag vara väldigt glad, konstaterar han.

Det såg länge ut som att det aldrig skulle falla något mål inför ett kokande Scandinavium. Frölunda pressade ner de regerande mästarna under stora delar av matchen, men pucken ville inte in.

Hur mycket hemmalaget än sköt så stod Fasth på rätt plats och fick ofta räddningarna att se enkla ut.

Fagemo stor hjälte

Efter 65 minuter spelade: 34-16 i skott, 0-0 på resultattavlan och ett straffavgörande väntade.

Inte ens när straffläggningen var igång såg det ut som att det skulle bli något mål. Men med matchens åttonde straff fick till slut matchen ett avgörande och hemmapubliken fick jubla.

Hjälten var en 18-årig rookie vid namn Samuel Fagemo. Med en minst sagt kylig fint tvingade han Viktor Fasth att till slut kapitulera.

– Jag såg att han stod ganska långt ut. Så det var bara att fejka skott, går runt och lägga den i öppen kasse. Det var riktigt skönt. Jag har kört den finten ganska mycket.

Vad säger du om matchen?

– Det är ju en jäkla jämn match, men jag tycker att vi skapar mycket. Vi har mycket puck i anfallszon och skjuter mycket, men tyvärr så ville inte pucken in. Fasth var jävligt bra idag, en stor eloge till honom, säger Samuel Fagemo efter matchen.

"Vi löser saker tillsammans"

Med 1-7-förlusten senast mot Örebro i närminnet var lördagens seger såklart extra ljuv.

– Vi har ju haft några dåliga matcher bakom oss och det var jäkla skönt att studsa tillbaka här inför fansen i Scandinavium.

Efter matchen förklarade Roger Rönnberg varför det kan skilja så mycket mellan matchen i Örebro och den hemma mot formstarka Växjö.

– Vi är en stabil, fast förening där ingen inom våra väggar pekar ut någon i motgång. Vi löser saker tillsammans, därför kan det se ut så här. Vi stöttar varandra och vet hur vi vill vara, jag tycker det här var ett tydligt exempel på hur man kan behålla trygghet och lugnet efter en så miserabel match som senast.

"Inte helt godkänt"

Men trots lättnaden över segern så är Fagemo medveten om att lördagens brist på målskytte måste åtgärdas.

– Det är klart noll mål på en match inte är helt godkänt, men vi måste ha tålamod och jobba på det.

Hur mycket snackar ni om effektiviteten på träningarna?

– Det är väl en hel del vi. Just hur vi ska vilja göra mål och ta oss den raka vägen mot mål, det är vad vi har haft fokus på den senaste tiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.