Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Rasmus Dahlin har gjort fem poäng på tre matcher i Buffalo Sabres. Bild: KIM KLEMENT
Rasmus Dahlin har gjort fem poäng på tre matcher i Buffalo Sabres. Bild: KIM KLEMENT

Frölunda-samarbete räddade poäng för Buffalo

Buffalo Sabres var i underläge mot Columbus Blue Jackets när mindre än två minuter återstod av matchen – då serverade Rasmus Dahlin pucken till Victor Olofsson som såg till att ta matchen till förlängning.

Alexander Wennberg, även han tidigare i Frölunda, hade noterat en assist i den första perioden. Det låg till grund för att Columbus Blue Jackets hade en 3–2-ledning över Buffalo Sabres när den tredje perioden gick mot sitt slut.

Men en tidigare Frölundaduo i Sabres hade inga planer på att åka hem tomhänta.

Buffalo fick chansen i powerplay med mindre än två minuter kvar av ordinarie matchtid och då kastade gästerna in Rasmus Dahlin och Victor Olofsson.

Ett genidrag skulle det visa sig.

Dahlin och Olofsson placerade sig båda en bit innanför blålinjen i offensiv zon, spelade mellan varandra några gånger innan Dahlins passning till Olofsson till slut gav utrymme för skott. 24-åringen klippte till och satte 3–3 i bortre hörnet med sitt tredje mål för säsongen på lika många matcher.

– De tog bort Jack Eichel lite, så jag och Rasmus hade mycket utrymme att jobba med. Jag försökte bara få i genom direktskottet. Det var inte det bästa skottet, men jag hade några bra "screens" framför så den gick in, säger Victor Olofsson till NHL.com.

Assisten var Dahlins fjärde och gör att han ligger på fem gjorda poäng efter de tre inledande NHL-matcherna för säsongen.

Dahlin och Olofsson skulle dock inte få gå vinnande ur tillställningen. Det blev istället Wennberg och Columbus som fick jubla efter att ha avgjort matchen i förlängning genom Alexandre Texier.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.