Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Frölunda rasande - Göteborgsvarvet nöjda

Göteborgsvarvets Bosse Edsberger är positiv till förändringarna vid Dalens fotbollsplaner. – Vi har fått information hela tiden och har varit väldigt aktiva, säger han.

Frölundafansen kan inte parkera på Dalens grusplaner intill Frölundaborg i samband med lördagens SHL-match mot Växjö, på grund av en pågående byggnation av ett utegym.

Det får Frölundas ordförande Mats Grauers, som inte fått någon information om förändringen, att gå i taket – och GP:s hockeykrönikör Johan Rylander att dundra: ”Ska folk cykla 15-20 mil till evenemangen?” och ”Vad säger Bosse Edsberger, varsgeneral?”.

LÄS OCKSÅ: Frölundas ilska mot politikerna: "Vi överlever inte"

Jo, så här:
– Det skall ske en förändring i hela området. När det gäller grusplanerna vid Dalen har vi fått information av Idrott- och förening hela tiden. Vi har hjälpt till att flytta träd, tagit ned ledningar för el och känner att vi har varit väldigt aktiva.

LÄS OCKSÅ: Rylander: Det här är hål i huvudet, Göteborg

Edsberger fortsätter:
– För oss, vad det gäller parkeringar, kommer det gå att fortsätta att parkera där. Det räcker för vårt behov. Vi jobbar med hållbarhet, kollektivtrafik och bussar in folk till oss i samband med Göteborgsvarvet.

– I helgen hade vi en friidrottstävling (Julklappsjakten) här, Nordens största med 6000 startande, ungefär som en hockeymatch, det fungerade jättebra. Vi har varit med, fått information och kunnat påverka, säger han.

LÄS OCKSÅ: Toppolitikern: "Staden är skyldig Frölunda en ursäkt"

Enligt Bo Edsberger ligger utvecklingen av Dalens två grusplaner, som används som parkering vid event, i linje med Göteborgs Friidrottsförbunds arbete med friskvård och hälsa.

– Friidrotten kommer kunna använda ytan mer än tidigare. Den står tom stora delar av året. Samtidigt är det en bra eventyta, där de lägger ned el och vatten, säger han.

– Sedan har vi en bra relation med Frölunda. Att de har andra krav och önskemål har vi inga synpunkter på.

Vem är det som finansierar projektet?
– Det är Idrott- och förening. Bra att staketet i mitten tas bort. Och så klär man in hörnen med gymredskap. Det kommer fortfarande att användas som parkering vid våra evenemang.

Hur många parkeringsplatser försvinner?
– Jag vet inte exakt, men om vi hade 600-800 tidigare blir det kanske några hundra färre nu. Behövs andra P-ytor finns det inåt Slottsskogen. De flesta åker kollektivt till våra evenemang ändå.

Bettan Andersson som är ordförande i idrotts- och föreningsnämnden och även ordförande i Got Events styrelse, svarar på Grauers utspel.
– Det här har varit bestämt sedan länge. Det är bara en liten yta det handlar om när det är färdigbyggt. Men vi har en plan i Göteborg att minska bilanvändandet som är den största miljöboven. Det här känns som något som Frölunda har missförstått, har hon tidigare sagt till GP.
– Den här planen för området har tagits fram i brett samförstånd och dialog.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.