Frölunda räckte inte till

ANNONS
|

Färjestad kom till Göteborg med fyra raka segrar och en målvakt som vägrade släppa in mål.

Alexander Salak var rena väggen i Scandinavium. Det krävdes säsongens kanske snyggaste mål för att få hål på den 25-årige tjecken.

- Det är väl lite därför jag är här. För att vara en offensiv spelare som kan bryta mönstret, säger Frölundas för dagen ende målskytt, Dick Axelsson.

Färjestad visade mästartakter och hade till synes full kontroll på matchen när Dick Axelsson kom loss i början av tredje perioden. Först lurade han upp bortalagets nyförvärv kanadensaren Chris Lee, på läktaren. Fri med målvakten kunde den trixige Frölundaforwarden sedan lyfta in en backhand i Salaks stöthandskryss.

ANNONS

- Jag tappade pucken lite. Men det är min favoritfint att få över den på backhand och lyfta pucken löst i bortre krysset – jag gillar backhand, säger den tennisintresserade Dick Axelsson.

Han var en av hemmalagets främsta isen i går. Precis som i bortamötet i Karlstad såg han otroligt sugen ut på att sätta dit sin förrförra hemmaklubb Färjestad.

- Det blir ju lite hets, så det gäller att vara på tårna. Färjestad är ett roligt motstånd, säger han samtidigt som han önskar att laget fått ut mer av hans mål.

För det såg bra ut direkt efter 1–1-målet. Frölundaspelarna och publiken kom igång och Färjestad var tillbakapressat i tredje perioden.

- Salak var helt fantastisk i målet. Vi hade väl fyra-fem lägen att göra ett till, tycker Dick Axelsson.

- Det är väldigt skönt att göra mål, ännu roligare att göra ett snyggt mål. Men det är inte lika kul när vi förlorar. Det hade kunnat bli roligare om man säger så ...

Färjestad avgjorde i förlängningen och fick med sig extrapoängen till Karlstad. Frölundatränaren Kenta Johansson:

- Jag tycker det totalt sett är en jämn match som kunde ha gått hur som helst. Men vi är lite för naiva. Vi vill anfalla men offrar oss lite för mycket i det offensiva spelet och tappar i defensiven stundtals, säger han.

ANNONS

Kenta Johansson var väldigt mån om att få Dick Axelsson till Frölunda i somras och med drömmålet i går gav den tekniske forwarden prov på varför.

- Ja, sen måste han jobba också. Och det har han gjort godkänt. Han kan blixtra till och det lyckades han med i dag. God eloge till Dick för den saken, säger Kenta.

Innan nedsläpp hyllades Frölundas lagkapten Joel Lundqvist som spelade sin 500:e match för klubben.

Utropstecken: 11 142 åskådare på plats och grym stämning i sista perioden. Största jublet när jumbotronen zoomade in Henrik Lundqvist!

Frågetecken: Det stod "The King" över hela skärmen. Visst är "Henke" kung. Men vad sänder hypen för signaler till truppens nuvarande målvakter?

ANNONS