Frölunda-profilen bäst i NHL: "Ge allt i varje match"

För tre år sedan var han en supertalang i Frölunda Indians. Nu är Alexander Wennberg bäste poängplockare av svenskarna i NHL. Trots det är han inte nöjd. – Det bästa vore ju om jag kunde bidra med att göra fler mål, säger han till NHL.com.

ANNONS
|

Den nu 22-årige stockholmaren kom till Frölunda inför säsongen 2013-14. Då blev det 21 (16+5) poäng på 50 SHL-matcher för Wennberg och ett poäng (1+0) på sju slutspelsmatcher. Sejouren i Frölunda blev ettårig för Wennberg som direkt stack över till USA för att pröva lyckan i NHL och Columbus Blue Jackets.

Första säsongen blev det 20 poäng (4+16), andra höjde han sig till 40 poäng (8+32) och i år har det blivit 15 (2+13) poäng på 14 matcher.

En notering som gör honom till bäst av alla svenskar i poängligan i NHL. En poäng före backen Erik Karlsson.

– Det bästa vore ju om jag kunde bidra med att göra fler mål, säger han till NHL.com.

ANNONS

Wennberg har den hetlevrade John Tortorella som tränare. En tränare som är känd för sina utbrott och tuffa sätt mot sina spelare. Tvärtemot det sätt som Roger Rönnberg vill behandla sina spelare.

Alexander Wennberg verkar dock njuta av tillvaron i Columbus under Tortorellas ledning.

– Tortorellas tränarstil är inte olik Todd Richards (förre tränaren), säger han.

– Spelar man inte tillräckligt bra så får man veta det, och se resten av perioden eller matchen från bänken. Jag gillar den typen av tränare: vill du spela så måste du ge allt i varje match. Det är bra, det hjälper en att bli en bättre spelare.

Upp till duon Nikita Kucherov och Mark Scheifele som leder poängligan är det sex poäng för Alexander Wennberg.

ANNONS