Frölunda orkar inte stå emot en kväll till

Nä, Frölunda orkar inte stå emot Färjestad en gång till. 3–1 i Karlstad.

ANNONS
|

Frölunda kommer till ett kylslaget Karlstad – och det ser ut som det sätter sig i kropparna. Det tar ett bra tag att komma upp i fart och det är Färjestad som ser allra hetast ut i första perioden.

1–0 kommer när Johan Mattsson inte ser pucken och även i den här matchen har Frölunda svårt få till skott på mål.

– Jag tycker vi gör det vi har pratat om och har ett bättre passningsspel från bakplan. Vi är däremot inte nöjda med att vi har ganska korta anfall. Vi vill ner och bosätta oss i dras zon och vara lite starkare på pucken där – och hitta sätt att vara raka in mot mål, säger coach Roger Rönnberg bestämt.

ANNONS

I andra perioden ökar Färjestad på till 2–0 efter alldeles lysande anfall. Johan Mattsson är chanslös när Theodor Lennström klipper till – och Joel Lundqvist är inte nöjd.

– Vi har chanser, men måste ha lite mer trafik framför mål. Han kommer ut mycket och ger en hel del returer. Är vi lite hetare framför Svensson så sätter vi några. Och utvisningarna är en viktig del, att vi håller oss på banan, analyserar han i C More.

Det taktiska?

– Lite bättre passningsspel, jag tycker att när vi fokuserar på att spela bra pass så spelar vi bort deras press. De går gärna två-tre mot puck, så det finns ytor att spela på – men vi slarvar lite i uppspelsfas! Men när vi väl kommer ner så tycker jag att vi skapar lägena. Så lite bättre passningsspel i banan så skapar vi mer i anfallszon också.

I tredje perioden kommer så målet som Frölunda längtar efter. Roger Rönnberg vaskar om i kedjorna – och hete Tim Söderlund kastas in med Joel Lundqvist och Ryan Lasch.

Lundqvists mål är hans åttonde för säsongen.

Men närmare än så kommer inte Frölunda, som får ett mot till emot sig när Chay Genoway tappar pucken. 3–1 kommer i tom kasse.

ANNONS

Före matchen hyllas Färjestads förre kapten Ole-Kristian Tollefsen. Han tvingades avsluta karriären efter smäll mot huvudet, men är ombytt och på skridskor före nedsläpp.

Det blir både ett fint tal från Rickard Wallin och en blomsterkvast plus en kram från Frölundas kapten Joel Lundqvist.

Plus stående ovationer från en fullsatt hall, förstås.

LÄS MER:Psykisk hälsa en hjärtefråga för Rönnberg

LÄS MER:Frölunda sonderar marknaden – här är drömnamnen

LÄS MER:Fagemo granskas av NHL-klubb

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS